A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd csipetnyi sót és annyi langyos vizet-esetleg néhány csepp ecetet-teszünk hozzá, hogy középkeménységű tésztát nyerjünk. Nagyon jól kidolgozzuk, amíg a tészta ujjainktól és a deszkától elválik, és kissé hólyagos lesz. Ezután kétfelé vágjuk, és a két …
Érdekel a cikk folytatása? »Sacher-torta (eredeti bécsi recept)
Nincs olyan ünnep, születésnap, névnap, esküvő ahol ne a torta játszaná a főszerepet. Nagyon sok torta receptet ismerünk, és szeretjük. Mégis a világon a legismertebb torta a Sacher-torta. 1832-ben egy fiatal 16 éves cukrász alkotta meg ezt a finomságot Metternich herceg részére. Akkoriban szokatlan ízeivel, és formájával ( ebben az …
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes zserbó (ahogy a családom szereti)
Hozzávalók. 50 dkg liszt 6dkg zsír vagy 10 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 db egész tojás 4 evőkanál folyékony méz 4 evőkanál tejföl Krémhez 3 tojássárgája 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 púpozott evőkanál liszt 7 dl tej 20dkg vaj 20dkgporcukor 3-4 evőkanál rum …
Érdekel a cikk folytatása? »Milyen a jó kelt tészta?
A kelt tészták olcsók, de időigényesek. Többféle sütemény készíthető belőlük. Elkészítésénél ügyelni kell arra, hogy a meleg konyhában dolgozzunk, és a felhasználásra szánt liszt ne legyen hideg. Minden alapanyag, amit felhasználunk szoba-hőmérsékletű legyen. Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben kevés cukor hozzáadásával feloldjuk az élesztőt. Amikor a tej …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan együnk, mit és mikor?
Sokszor eszünkbe sem jut, hogy fogyókúránál nemcsak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hogyan. Az egészséges táplálkozás betartása mellett ne felejtkezzünk el arról, hogy soha ne éhezzünk. Együnk naponta legalább ötször. A reggeli nagyon fontos, ne kezdjük a napot nélküle. A folyadékbevitelre nagyon figyeljünk, minél kevesebbet …
Érdekel a cikk folytatása? »Grillázskémtorta
Ünnepélyes alkalmon, nagy ünnepeken elképzelhetetlen, hogy a család asztalára ne kerüljön torta. A torták előkészítéséhez türelemre, feldiszítéséhez ízlésre és kézügyességre van szükség. Többféle tortalapot lehet kapni, de a saját készítésű sütemény a család ízlésének megfelelően ízesíthető. 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval, amit …
Érdekel a cikk folytatása? »Túrógombóc
A túrógombóc gyors és olcsó desszert lehet egy kiadós ebéd vagy vacsora úzán. Itt két egyszerű receptet mutatunk be. A túróz áttörjük vagy húsdarálón ledaráljuk, keverünk bele 4 egész tojást,14 dkg búzadarát, gyengén megsózzuk,tehetünk bele áfonyát,mazsolát pikánsabb lesz. kb. egy órát piheni hagyjuk. Ezután vízbe mártott kézzel kis gombócokat formázunk …
Érdekel a cikk folytatása? »Emeletes csokoládékrémes torta, likőrös csokoládétorta
Hozzávalók: 75 g vaj 1 teáskanál vaníliakivonat 8 tojás 330 g cukor 85 g kakaópor 125 g liszt krémtöltelék 375 g étcsokoládé-bevonó, apróra vágva 180 ml tejszín 155 g vaj A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A vajat és a vaníliát egy lábosban …
Érdekel a cikk folytatása? »Vaj, vagy margarin?
Évek óta vitatott, hogy melyik egészségesebb, a vaj, vagy a margarin… Ma számos táplálkozáskutató vallja, hogy a vaj jobb, feltéve, ha nem visszük túlzásba a fogyasztását. A vaj kétségkívül egészségesebb termék, mint margarin, amelyhez sok színező-, és egyéb adalék anyag kerül, hogy a szürkés masszából a megszokott küllemű végtermék váljon. …
Érdekel a cikk folytatása? »