Kezdőlap / Állatok / Macska / Cornish Rex a göndör szőrű macska

Cornish Rex a göndör szőrű macska

A cornish rex igen ritka fajta, ami a házi macskából mutációval jött létre. Szeme nagyok, fülei hatalmasak, a szőre göndör, igazi ufó kinézet. Ez a fajta első ránézésre roppant furcsa, az első göndör szőrű rex macskák 1950-ben jöttek a világra az angliai Cornwallban. A fajta nevét is innen kapta. Kitenyésztője Nina Ennismore, aki a házi macska alomban a göndör szőrű kiscicákat talált és ebből kezdte a fajtanemesítést. Később keresztezték a nagy orosz kék macskával. Hivatalosan 1967-ben ismerték el a fajtát, mely Európában még mindig nagyon ritka. Az Amerikai egyesült államokban gyakoribb.
Jellemzői: közepes méretű, karcsú és izmos, ugyanakkor nagyon elegáns fajta. A teste hosszú és hajlékony. A a vállai nem szélesebbek a csípőjénél. A lábai karcsúak, és hosszúak, a mancsok oválisak és kecsek. A farka nagyon hosszú, végig vékony, a vége lekerekített . A feje ék alakú, a koponya, hosszú és egyenes profil, homloka lapos . A fülei az arcához képest hatalmasak, széles alapúak, magasan tűzöttek, a végük lekerekített. A mandula vágású szemeinek a színe a bunda színével harmonizál. Szőrzet nagyon rövid, ez a cornish rex egyik ismertetője, mivel teljesen mentes a fedőszőrtől, bársonyosan lágy és rugalmas, és hullámos. A bajusza és a szempillák fodrosak. A szőrzet minden szín elfogadott.
Természete:
Ez a cicafajta nagyon emberszerető és barátságos , de aktív , mozgékony, kíváncsi és nagyon játékos. Bár macska, de bizonyos tulajdonságaiban a kutyára hasonlít, nagyon ragaszkodik az emberhez. intelligensek és jól taníthatóak, szeretnek apportozni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska is lehet allergiás

Ha meghalljuk ezt a szót: allergia, eszünkbe sem jut, hogy nemcsak az embereket kínozhatja a …

Hozzászólás