Kezdőlap / Kanári-szigetek / Csillaglesen a Kanári-szigeteken

Csillaglesen a Kanári-szigeteken

A Kanári-szigeteken az ember tökéletesen megélheti a világegyetem közelségének lenyűgöző érzését. Nem véletlenül tartja egy mondás: „a Kanári szigeteken rád mosolyognak a csillagok”. Az Atlanti Óceánon észak-afrikai partjai közelében elhelyezkedő, hét szigetből álló sziget-csoport kristálytiszta éjszakai égboltjára felnézve a csillagnézegetés egyszerű romantikus időtöltésből valami megfoghatatlanul misztikus, mennyeien felemelő élménnyé nemesül. A sziget igazán kedvező geográfiai elhelyezkedésének köszönhetően ugyanis az északi égbolt csillagképei egész éven át tökéletesen megfigyelhetők.
Mi több, a szigetvilág vezetősége számos intézkedést is bevezetett a közelmúltban a fényszennyezés visszaszorítására, a kristálytiszta éjszakai ég megóvására. 2007 áprilisában La Palma szigetén az elsőre talán szokatlannak tűnő ügy érdekében nemzetközi konferenciának is helyt adott a Kanári-szigetek, ahol az összegyűlt szakemberek a csillagos égbolt, mint közös örökség megőrzésének fontossága mellett érveltek. Ebből az ötletcsírából született meg a Csillagfény kezdeményezés (Starlight Initiative) melynek célja kevesebb mesterséges fény mellett több csillagfényt varázsolni a programban részt vevő országok egére.
A Kanári szigeteken pihenve az éjszakai horizonton így mindenki gyönyörködhet a csillagok ezrei által alkotott csillámtakaró gyönyörűségében. A szigetvilág mérsékelt klímájának köszönhetően egész évben lehetőség nyílik az asztro-turizmus kedvelőinek egy kis csillaglesre. A számos helyi kempingezési lehetőségen felül az érdeklődők vezetett éjszakai „csillagnézéseken” is részt vehetnek. Aki legközelebb arra utazik, a varázslatos tengerpart mellett az éjszakai égboltról se feledkezzen meg!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás