Kezdőlap / Cukorbetegség / Cukorbetegség és a homeopátia

Cukorbetegség és a homeopátia

A homeopátia történelme röviden
A homeopátia legalább 200 éve létező orvosi irányzat, sok támadást megélt már, de eddig mindet túlélte. A homeopátia Samuel Hahnemann nevéhez fűződik, alapelve a hasonlóságra alapoz, melynek értelmében a hasonló a hasonlókkal gyógyít. Ezek az elvek már Hippokratészre és Paracelsusra is igaznak bizonyultak, náluk már egy- két, homeopátiás gyógyítás megjelent a kezeléseikben. Hahnemann ezeket a meglátásokat még jobban kidolgozta és átültette a mindennapi orvoslásba. A szervezet saját védelmi mechanizmusának aktivizálásával képes gyógyítani. A módszer pártolói soha nem akarták a hagyományos orvoslást mellőzni, ez a két gyógyítási módszer nem egymás riválisai, inkább egymás kiegészítői.

A homeopátia születési éve 1796, ekkor jelentette meg Hahnemann a kutatásainak eredményeit, élete során rengeteg könyvet írt, ez a gyógymód a világnak számos részén elfogadottá vált. 1871-ben két tanszéket is alapítottak Magyarországon, persze az orvosi kar nagy ellenzésével mit sem törődve. A világháborúk közötti időszakban, még azt az engedményt is megkapták a „hasonszenvi orvosok”, hogy a gyógyszereiket saját maguk adják ki. 1949-ben, államosították a gyógyszeripart, ennek pedig a homeopátia is áldozatul esett, 40 éves tiltás következett. Manapság már elismert kezelési módszernek számít hazánkban is.
Nem kutatólaboratóriumban állítják elő ezeket a szereket, egészséges emberek vesznek rész a fejlesztésekben, ők a vizsgálandó anyagot, biztonságos adagban kapják. Általában három hétig tartanak ezek a vizsgálatok, ez alatt az idő alatt minden testi és lelki tünetet feljegyeznek, majd ezeket a tüneteket összegzik. Ebből a kórképből áll össze egy homeopátiás gyógyszer képlete. Persze a fent leírtakon kívül, még számos vizsgálat hozzájárul az eredmények pontosságához. Ez a gyógymód nem csak a szervezet gyógyítására irányul, hanem a test és a lélek egyensúlyára is, vagy egy következő betegség megelőzésére.
Cukorbetegség esetében is alkalmazható a homeopátia, de csak kiegészítő kezelésként, anti-diabetikum, vagy inzulin mellet. Ebben az esetben is a homeopátiás orvos írja fel az alkati szert. A diabetológus, ha úgy látja jónak, egy bizonyos idő elteltével csökkentheti, az általa előirt gyógyszerek adagját. Ez a folyamat csak orvosi felügyelet mellet végezhető.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Leave a Reply