Kezdőlap / Cukorbetegség / Cukorbetegség és gyógytea

Cukorbetegség és gyógytea

Annak idején a gyógynövényekről nagyon keveset tanítottak. A hivatalos gyógyításon kívül az alternatív gyógymódokat nem ismerték el, általában tiltották. Az orvostársadalom nem ismerte a természetes gyógymódokat, kezdetben mereven elutasította azokat. Mára a betegek egyre gyakrabban fordulnak a természet gyógyászat felé, sok orvos a hagyományos orvosi tevékenység mellett megtanult és használ alternatív kezeléseket. És talán itt közelítünk a lényeg felé. Mert nem a módszer a fontos, hanem a hatékonyság. A beteget kell kezelni, nem a betegséget. Sok esetben hatékony, a hagyományos orvoslás mellet az alternatív kezelés is. Az úgynevezett népbetegségek, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a mozgásszervi betegségek, nagy számban fordulnak elő egy-egy praxisban. Ebből is az egyik leggyakoribb a cukorbetegség, / diabétesz/.

Leggyakrabban a betegség az élet derekán, vagy idősebb korban jelentkezik.Ezt nevezzük II.tipusú cukorbetegségnek, amely kezdetben inzulin nélkül kezelhető. Esetünkben a megfelelő étrend, testmozgás,a tablettás inzulin kezelés követhetik egymást, esetleg kiegészítő kezeléssel együtt. A Hír Tv-ben szerepelt egyszer úgynevezett Szabó Gyuri bácsi a/ füvesember/ Bükkszentkeresztesről. Az általa ajánlott Diabetes- Gyöngytea egyre elterjedtebb. Tapasztalatok szerint a cukorbetegség minden stádiumában használható kiegészítő kezelésként. Nem csak a vércukorszintet csökkenti, de javítja a közérzetet, csökkenti az éhségérzetet, nyugtató hatása van, és javítja az alvászavarokat is. Jó példa arra, hogy a különböző kezelési módok, hogy egészítik ki egymást a beteg gyógyulása érdekében.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Hozzászólás