Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Csokoládé allergia

Csokoládé allergia

A csoki az élet megédesítője, de nem minden esetben. A csokoládé kakaóbabból és egyéb adalékokból készített édesség.
Vannak olyan emberek akik egy vagy több összetevőjére érzékenyek. Összetevői között lehet kakaó, tej, koffein, szója lecitin, fenil-etilamin, glutén, dió, mogyoró, kukorica és a színezékek. Csokoládé allergia tünetei lehetnek a szorongás, zavartság, gyomorégés, fejfájás, csalánkiütés, ingerlékenység, hányinger, ekcéma, viszketés, könnyező szem, orrfolyás, tüsszögés, zihálás, köhögés, légzési nehézség miatti gyulladás a légutakban, és anafilaxiás sokk.
Bőrteszttel vagy vérvizsgálattal megállapítható, hogy vannak-e antitestek a vérben és fent áll-e az allergia veszélye. Kezelések, amelyek segíthetnek a tünetek leküzdésében antihisztamin, hörgőtágítók, kortikoszteroidok, és az adrenalin. A kezelés nagyban függhet a tünetek súlyosságától.

Antihisztaminok, enyhítik a viszketést, könnyező szemeket, tüsszögést.
Azok akiknél a csokoládé allergia asztmatikus tüneteket okoz hörgőtágítót és kortikoszteroidot (ami erős gyulladáscsökkentő) kell szedni, ami segít a légszomj, sípoló légzés valamint a köhögés csillapításában. Az adrenalin súlyos tüneteknél a lehető leghamarabb alkalmazandó, injekció formájában ezzel megelőzhető az anafilaxia sokk kialakulása.

Allergia családon belül örökölhető, ha mind a két szülő allergiás úgy nagy eséllyel a gyermeknél is kialakulhat. Egyes megfigyelések azt állapították meg, hogy az egyik fő oka, mely a kialakulásához vezethet a depresszió vagy a gyenge immunrendszer. Egyéb lehetséges okozók lehetnek a vegyi anyagok és tartósítószerek melyek az élelmiszerekben megtalálhatók.

A leggyakoribb étel allergiákat az arra érzékeny egyéneknél a búza, a tejtermékek, kagyló, tojás és mogyoró okozza.
A csokoládé allergia tünetei hasonlóak más egyéb élelmiszer által okozott érzékenységre.

Azok, akik tudják magukról, hogy az élelmiszerek összetevőire érzékenyek a csomagoláson található termék címkét érdemes elolvasniuk.
Aki még nem tudja mire érzékeny annak érdemes étkezési naplót vezetnie amiből következtethet, hogy mire lehet allergiás és a jövőben mit kell kerülnie.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kiválasztás!

A homeopátiás szer természetes alapanyagokból készül, ezek a szerek olyan információkat tartalmaznak, aminek a segítségével …

Leave a Reply