Kezdőlap / Oktatás / Táncoktatás / Csoportos táncóra vagy magán tánctanár?

Csoportos táncóra vagy magán tánctanár?

Már tervezgeted egy ideje, hogy meg kellene tanulni táncolni? De jönnek a kifogások, hogy nincs időm, pénzem, falábú vagyok, nincs táncpartnerem, nincs hova menni és különben is túl idős vagyok már hozzá?

Jól tudjuk, hogy a kifogások az esetek többségében csak kifogások, mert mindenre van megoldás. A legtöbb tánciskolában a tanfolyamok mellett lehetőség van magán táncórák keretében való felkészülésre is. Mi ennek az előnye és kinek érdemes ezt választani? Miben jobb egy csoportos óra?

Azoknak akik elfoglaltak és mindig máskor érnek rá, esetleg délután és este dolgoznak, így a délelőtt a szabad, a magán táncórákat javasoljuk. A helyszín lehet a tanítvány saját otthonában is vagy egy táncteremben. Ilyenkor a magán tánctanáron és a páron (esetleg szóló tanítványon) kívül más nincs jelen a táncórán. Így aki nem szereti, ha mások nézik tánctanulás közben, azoknak ez szintén jó választás. Ha valaki esküvőre vagy más alkalomra szeretne egy koreográfiát megtanulni, annak is a magán óra a megoldás. Ami hátránya, hogy amíg egy csoportos óra óránként 1000-1500 Ft-ra jön ki, addig a magán táncóráknak helyszíntől és iskolától függően 6000 Ft-tól akár 10-12.000Ft/ óra is lehet a díja.

Másik nagy előnye a csoportos óráknak, hogy ott kialakul az esetek többségében egy jó társaság, akik később aztán különböző közös programokat is szerveznek. Erről lemaradni pedig kár lenne! Ami hátrány, hogy egy csoportos órán tánciskolától függően akár 20-30 fő is részt vehet, így megoszlik a tánctanár figyelme is, illetve egy közepes tempóban haladnak az anyaggal, mely egyeseknek így is túl gyors, másoknak meg túl lassú.

Az előnyöket és a hátrányokat mérlegelve érdemes választani, hogy kinek mi a legjobb megoldás. Ha azonban a kettőt esetleg kombinálni tudjuk, a garantált siker nem fog elmaradni!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kezdj új életet szeptemberben!

Az év utolsó napján sokan tesznek újévi fogadalmat. „Többet fogok sportolni” vagy „Idén lefogyok” -hangzanak …

Leave a Reply