Kezdőlap / Oktatás / Táncoktatás / Egyedül jöttek, együtt mennek

Egyedül jöttek, együtt mennek

Az ember sokszor elgondolkodik azon, hogy hol is lehetne igazán ismerkedni. Van aki egyszerűen bárhol képes megszóllítani bárkit és ráadásul olyan ügyesen, hogy az egyáltalán nem tűnik tolakodónak vagy rámenősnek. A többség azonban nem tudja, hogy hogyan is kezdjen beszélgetést egy szimpatikus idegennel. Könnyebb a helyzet, ha mondjuk egy jóbarát vagy közös ismerős bemutat minket egymásnak. Ha még föl is hívja a figyelmünket egy közös témára, akkor máris nyert ügyünk van. De ez a szituáció csak ritkán adatik meg. Hogyan ismerkedjünk akkor?

Mint ahogy régen, most is az ismerkedés egyik legkönnyebb módja a tánctanulás. A legtöbb tánciskolában az első órán megtanítják, hogy hogyan kell felkérni valakit illetve bemutatkozni, így aztán az első mondatok már meg is vannak. Ha sikerült választani egy szimpatikus táncpartnert, akkor az már fél siker. Ha viszont időközben kiderül, hogy még sem annyira szimpatikus az illető, akkor is egyszerű az ügy. Nem kell magyarázkodni, csak egyszerűen mást választani, amikor a felkérésre kerül a sor. A legtöbb tánctanfolyamon van párcsere, így ez könnyen megoldható.

Mivel a tánciskolák vidám légkört biztosítanak, az ember sokkal oldottabban tud közös témát találni. Más részt viszont a tánctanulás egy közös feladat. Az hogy ezt hogyan sikerül kivitelezni, ki mennyire türelmes önmagával és a másikkal szemben, az sokat elárul az illetőről. Azoknak akiknek veszekedés nélkül sikerül túljutni a nehézségeken, azok általában az életben is jó párost alkotnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kezdj új életet szeptemberben!

Az év utolsó napján sokan tesznek újévi fogadalmat. „Többet fogok sportolni” vagy „Idén lefogyok” -hangzanak …

Leave a Reply