Kezdőlap / Oktatás / Táncoktatás / Mit táncoljunk a szalagavatón?

Mit táncoljunk a szalagavatón?

A végzős osztályok életében igen fontos esemény a szalagavató bál, amire általában minden osztály készül valamilyen táncos produkcióval. Ezzel kapcsolatban iskolánként eltérőek lehetnek a szokások. Ami azonban szinte mindenhol megtalálható tánc az a keringő. A bécsi vagy az angol keringőt vagy osztályonként vagy elegendő hely esetén évfolyamtáncként táncolják. A két tánc elemei hasonlítanak egymásra, de lényeges különbség, hogy a bécsi keringő sokkal gyorsabb. Öltözék tekintetében mindkettőnél a lányok fehér menyasszonyi ruhában jelennnek meg. A fiúk frakkban vagy szmokingban táncolják mindkét standard táncot.

A keringőkön kívül az osztályok gyakran úgynevezett osztálytánccal is készülnek. Ez lehet valamilyen latin-amerikai vagy standard tánc (cha-cha-cha, rumba, szamba, jive, paso doble vagy tangó stb.) vagy több táncból álló mix. Sokszor esik a választás valamilyen filmzenére vagy filmzenékből álló mixre, mely szintén jó ötlet. Lehet koreográfiát összeállítani az osztály kedvenc számaiból összevágott zenére is!

Ha az osztály csak fiúkból áll vagy vannak lányok is, de a fiúknak nem igazán füllik a foguk a tánctanuláshoz, akkor a country vagy a bajor sörtánc az, amit érdemes választani, hiszen ezek amellett, hogy egyszerűen és gyorsan elsajátítható táncok, még rendkívül élvezetesek is!

Ha az osztályba csak lányok járnak, akkor sincs baj. Még a keringőről sem kell lemondani. Egy ügyes és kreatív tánctanárnak ez sem okozhat gondot. Nagyon szép koreográfiát lehet készíteni csak lányoknak is!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kezdj új életet szeptemberben!

Az év utolsó napján sokan tesznek újévi fogadalmat. „Többet fogok sportolni” vagy „Idén lefogyok” -hangzanak …

Leave a Reply