D mint Diéta

Az első napsugarak nemcsak lakásunk poros zugait, hanem a télen magunkra szedett zsírpárnákat is megvilágítják. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elkeseredett fogyókúrába kezdeni, aminek két hátránya is van: egyrészt kellemetlen, másrészt hatástalan – a kínkeservvel leadott kilók ugyanis ” áfástul” visszatérnek.

A szigorú koplalás helyett sokkal eredményesebb beiktatni heti egy “pihenőnapot”, amikor a megszokott ételeink helyett kalóriaszegényebb ennivalókat veszünk magunkhoz (például csak gyümölcsöt), és mellette sokat iszunk. Ily módon nem csak áramvonalasabbak leszünk, hanem emésztőrendszerünk is kipihenheti magát.

Az ecet kémhatása majdnem ugyanolyan, mint a bőrünké, így a fürdés utáni gyümölcsecetes lemosással finommá és rózsássá varázsolhatjuk, segíthetjük savköpenyének megújulását. A módszerhez merítsünk bele egy tál meleg vízbe egy kisebb frottírtörölközőt, öntsünk rá egy teáskanál almaecetet, alulról a szív felé haladva, majd a karunkat és a törzsünket. A tavasszal jelentkező szellemi és testi fáradtság oka a káliumhiány is lehet, ezen is segít a káliumban gazdag almaecet. Keverjünk össze három evőkanál almaecetet némi mézzel és egy pohár vízzel, és ezt igyuk meg reggelente.

Ha mindezeket betartjuk, garantáltan megújul testünk-lelkünk, jobban érezzük magunkat, nem leszünk olyan ingerlékenyek, és fáradékonyak sem.
Használjuk ki az utolsó napsugarakat és még töltődjünk fel energiával! Nagyon fontos D-vitamint tartalmaznak még ezek az őszi napsugarak is, ezért ne szalasszuk el!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás