Kezdőlap / Állatok / Halak / Delfinek tulajdonságai

Delfinek tulajdonságai

A delfinekre jellemző, hogy elég gyakran csoportokba verődnek. Ekkor a csoportot alkotó delfinek száma meghaladhatja a több ezer példányt is, ilyenkor az is előfordulhat hogy a nyílt óceánon több kilométeres delfinraj úszkál. Vadászatkor is gyakran csapatba verődve járnak együtt, így nagyobb területeket is átfésülnek halrajok után kutatva. Remekül összedolgoznak a zsákmány becserkészésekor is, a nagyobb rajokban úszó halakat kisebb és zsúfolt csapatokba terelik, majd felváltva csapnak le az áldozataikra. Gyakran előfordul, hogy a delfinek a csónakok köré gyűlve nagy ugrásokkal szórakoztatják az utasokat, és sok halász mesélte már, hogy a delfinek segítenek nekik a hálóba terelni a halakat.
A delfineket kutatva rájöttek, hogy egyéni nevük van az állatoknak. Mivel füttyjelek, és más hangok segítségével értik meg magukat egymással, a vadon élő delfinek éles, és magas hangú azonosító füttyel tudatják kilétüket a csapat többi tagjával. Körülbelül egy éves korában minden delfin kiválasztja a saját füttyét, és a következő években ezt a „nevet” viseli.
A delfinek családban élnek, ami azt jelenti, hogy szüléskor mindig egy másik nőstény családtag is jelen van, és később is egymás segítségére sietnek. A delfinek okosságát az is mutatja, hogy akárcsak az emberek, ők is szeretnek tréfálkozni. Könnyedén be is taníthatjuk őket, némi jutalomért cserébe szívesen megcsinálják, amit tanítunk nekik.
Létezik olyan delfin faj is, amely édesvízben él, annak ellenére, hogy a legtöbb cet a tengerekben, és az óceánokban él. Öt delfinfaj van, melyek édesvízben is élnek, ilyenek a kúposfejű delfin, a kínai folyamidelfin, melynek rózsaszínű a bőre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Carp fishing avagy mi kerüljön a horogra

A igazán elterjedt az édesvízi halfajok között a ponty. Eredeti élőhelye az alföldi jellegű, nyáron …

Hozzászólás