Kezdőlap / Cukorbetegség / Diabétesz kezelés? Csak természetesen!

Diabétesz kezelés? Csak természetesen!

Ma Magyarországon hozzávetőleg egymillió embert érint a cukorbetegség problémája. 800 ezer főre tehető a diagnosztizált betegek száma, emellett körülbelül kétszázezer emberben lappang a betegség.

A legegyszerűbb, és a legtöbb esetben elkerülhetetlen megoldás, a gyógyszeres kezelés. Sajnos önmagában ez csak tűzoltásnak elegendő, ha nem párosul mellé a korszerű, cukorbetegek részére kialakított étrend megválasztása. Továbbá sokat tud javítani a helyzeten a természetes gyógymódok alkalmazása a betegség kezelésére.

Az étrend kialakításánál elsőrendű szempont a napi többszöri étkezés kis adagokban, ezáltal a hasnyálmirigy terhelése csökkenthető. Mindemellett kifejezetten ajánlott friss zöldségek, saláták, cukorszegényebb gyümölcsök fogyasztása. Amennyire csak lehetséges, minél több teljes kiőrlésű hántolatlan lisztből készített ételekből álljon az étrend.

A diétás étrend mellett a különböző vitaminok és ásványi anyagok is nagy hatással lehetnek a kívánt vércukorszint beállításában: ilyenek például a szederben található króm, magnézium és kálium. A halételekben előforduló E-vitamin is jótékony hatással van a kiegyensúlyozott vércukorszint tartásában, ahogy a gyümölcsökben található C-, B-, valamint B12 vitamin.

Az újra felfedezett népi gyógymódok között rengeteg, a diabétesz kezelésére is kedvezően ható gyógyhatású növény található. Ilyen például a csalán, mely hatóanyagai révén, gyógytea formájában a cukorbetegség kezelésére alkalmazható, de emellett reumás bántalmak, köszvény ellen is bátran használható.

A keleti orvoslás által gyakran alkalmazott két gyógynövény, az indiai Gymnema sylvestre, és az Ázsiai ginzeng is hatékony természetes kezelése lehet a cukorbetegségnek. Az előbbi az inzulin termelést serkenti, még a kínaik által előszeretettel használt ginzeng elősegíti az inzulin felszabadulását!

A kék áfonyalevél, és az áfonya a diabétesz szövődményeit képesek csökkenteni, mint a diabéteszes cataracta és retinopathia.

A szinte minden hazai háztartásban elforduló fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. A fahéj hatóanyagai nagymértékben késleltetik a gyomor ürülését, csökkentik az éhségérzetet, így a táplálékbevitelt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

cukorbetegség étrend

Cukorbetegség étrend: Esetleírás: A 14 éves Ágit fejfájás és ízületi fájdalmak kezdték el gyötörni, kiszáradt a szája és kedvetlen lett. Az orvosnál a vér-és vizeletvizsgálat cukorbetegséget mutatott ki. Ági infúzióban folyadékot, inzulint és glükózt kapott. Két hét múlva jobban lett, ekkorra már megtanulta, hogyan ellenőrizze vércukorszintjét, hogy adjon be magának inzulin injekciót. Korábban is rostban [...]

Hozzászólás