Kezdőlap / Cukorbetegség / Diabétesz kezelés? Csak természetesen!

Diabétesz kezelés? Csak természetesen!

Ma Magyarországon hozzávetőleg egymillió embert érint a cukorbetegség problémája. 800 ezer főre tehető a diagnosztizált betegek száma, emellett körülbelül kétszázezer emberben lappang a betegség.

A legegyszerűbb, és a legtöbb esetben elkerülhetetlen megoldás, a gyógyszeres kezelés. Sajnos önmagában ez csak tűzoltásnak elegendő, ha nem párosul mellé a korszerű, cukorbetegek részére kialakított étrend megválasztása. Továbbá sokat tud javítani a helyzeten a természetes gyógymódok alkalmazása a betegség kezelésére.

Az étrend kialakításánál elsőrendű szempont a napi többszöri étkezés kis adagokban, ezáltal a hasnyálmirigy terhelése csökkenthető. Mindemellett kifejezetten ajánlott friss zöldségek, saláták, cukorszegényebb gyümölcsök fogyasztása. Amennyire csak lehetséges, minél több teljes kiőrlésű hántolatlan lisztből készített ételekből álljon az étrend.

A diétás étrend mellett a különböző vitaminok és ásványi anyagok is nagy hatással lehetnek a kívánt vércukorszint beállításában: ilyenek például a szederben található króm, magnézium és kálium. A halételekben előforduló E-vitamin is jótékony hatással van a kiegyensúlyozott vércukorszint tartásában, ahogy a gyümölcsökben található C-, B-, valamint B12 vitamin.

Az újra felfedezett népi gyógymódok között rengeteg, a diabétesz kezelésére is kedvezően ható gyógyhatású növény található. Ilyen például a csalán, mely hatóanyagai révén, gyógytea formájában a cukorbetegség kezelésére alkalmazható, de emellett reumás bántalmak, köszvény ellen is bátran használható.

A keleti orvoslás által gyakran alkalmazott két gyógynövény, az indiai Gymnema sylvestre, és az Ázsiai ginzeng is hatékony természetes kezelése lehet a cukorbetegségnek. Az előbbi az inzulin termelést serkenti, még a kínaik által előszeretettel használt ginzeng elősegíti az inzulin felszabadulását!

A kék áfonyalevél, és az áfonya a diabétesz szövődményeit képesek csökkenteni, mint a diabéteszes cataracta és retinopathia.

A szinte minden hazai háztartásban elforduló fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. A fahéj hatóanyagai nagymértékben késleltetik a gyomor ürülését, csökkentik az éhségérzetet, így a táplálékbevitelt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Leave a Reply