Kezdőlap / Trendi témák / Divat a nyitott házasság

Divat a nyitott házasság

Ha a kapcsolat elszürkül, a szenvedélyt elkezdik máshol keresni a páros tagjai. Van, aki titkolja, mások dicsekednek vele, a végkifejlet a pár problémamegoldó képességétől függ.
Manapság egyre többet hallani az úgynevezett nyitott házasságokról, kérdés, hogy erre mindkét fél alkalmas-e.
A nyitott házasságban a felek kölcsönösen megegyeznek abban, hogy mindketten létesíthetnek külső kapcsolatot, miközben a család egyébként a már megszokott módon működik tovább.
Sokan az ellaposodó kapcsolat, a kihunyt szexuális érdeklődés miatt mennek bele, s gyakrabban a férfi javaslatára.
Kijelenthetjük, hogy a nyitott házasság divatba jött. Követői azok, akik képesek elfogadni, hogy a szerelem, a szenvedély elmúlásával baráti alapon nyugszik a további együttélésük, s csak a szexuális igényeiket elégítik ki a családi lak falain kívül. Bizonyára új izgalmakat, szenvedélyt, inspiráló szexélményeket hozhat ez mindkét fél életében, de sokan állítják, hogy kettőjük kapcsolata is “felfrissül” valamelyest. Vannak, akik meg is osztják egymással külső kalandjaikat, nem ritkán belső szexuális életüket is feldobják a pikáns sztorikkal. Csak azzal nem számolnak, hogy valamelyik fél részéről előbb-utóbb felüti fejét a féltékenység, és tönkremehet a kapcsolat. Ilyenkor borulnak az előre egyeztetett szabályok, s ez akár teljes érzelmi eltávolodáshoz, a végén váláshoz is vezethet.
Biztosan vannak azonban kivételek. De felvetődik az a kérdés, hogy a házasság alapját képező bizalom, őszinteség és biztonság hogyan egyeztethető össze az ösztönkésztetések szabad kiélésével? Ebben a kérdésben nincs jó és rossz megoldás, csak megoldások vannak előnyökkel és hátrányokkal. A lényeg az, hogy mindenki úgy alakítsa a párkapcsolatát, olyan szabályok, normák szerint, amelyek mindkét félnek kielégítőek. Egy biztos: a házasság intézménye minden vészharang ellenére még mindig működik, jobbat ezidáig nem talált ki senki.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Hozzászólás