Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Dubrovnik – Adria gyöngye

Dubrovnik – Adria gyöngye

Dubrovnik vagy ahogy jobban ismerjük magyar nevén Raguza város és kikötő Horvátországban. Ez a mesés kikötőváros az Adriai – tenger partján található és nem véletlenül kapta az Adria gyöngye elnevezést.
A város védőszentje Szent-Balázs. Szent-Balázs szobraival a város több pontján találkozhatunk és a város egyik legnagyobb templomát is róla nevezték el. Dubrovnik nagyon sok régi épülettel dicsekedhet. Itt található az 1317 előtt épült apotéka, amely még ma is működik a Testvérkék templomában. Ez a világ harmadik legrégebbi apotékája.
A Trsteno arborétumba tett séta felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára. Az arborétum története az 1490-es évekbe nyúlik vissza és a világ egyik legrégebbi arborétumaként tartják számon. Az arborétumban van 2 platánfa amelyek már több mint 500 évesek, ezenkívül az arborétumban számos ritka növényfajtát is megcsodálhatunk.
Dubrovnikba tett látogatás alkalmával nem szabad kihagyni a városfalon való sétát, mivel a városfalról csodálatos kilátás nyílik az óvárosra. A városfal 1940 méter hosszú és 25 méter magas, melyen öt védőbástyát alakítottak ki.
A városba két kapun lehet bejutni a Pile kapun és Plocai kapun. A Pile kapu két részből áll és a középkorban itt volt a felvonóhíd.
Ott létünk alkalmával, ha még marad idő a sok csodás látnivaló mellett érdemes felkeresni a templomokat (a város legnagyobb temploma a katedrális), kolostorokat valamint a Sponza palotát. Így nyaralásunk befejeztével felejthetetlen élményekkel térünk haza.
Dubrovnik óvárosát 1970-ben az UNESCO a kulturális világörökség részévé nyilvánította.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Hozzászólás