Kezdőlap / Szívinfarktus / A szívinfarktus okai

A szívinfarktus okai

A szívkoszorúér megbetegedés miatti halálozások száma a leggyakoribb halálok Európában. Kutatások azt mutatják, hogy az érelmeszesedés egyik fő oka a magas vérkoleszterin szint. A vérkoleszterin szint az emberek kisebb hányadánál örökölten magas, a legtöbben azonban a helytelen táplálkozásnak, elhízásnak köszönhetik a magas koleszterin szintjüket. A magas koleszterin szint mellett az infarktus kialakulásában még közrejátszik a dohányzás, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség, a túlzott alkohol fogyasztás.
A kutatók megállapították, hogy az infarktusra való hajlam gyakran öröklődik. Ezért annál a személynél akinek közeli hozzátartózója 55 éves kora előtt infarktust kapott, tízszer nagyobb a betegség kockázata mint más embereknél.
A nők a „változás kora” előtt kevésbé hajlamosak az érelmeszesedésre és az infarktusra, mint a férfiak, mivel ilyenkor az ösztrogén alacsonyan tartja vér koleszterin szintjét. A „változás kora” után, mivel csökken a szervezet ösztrogén szintje, az idősödő nők körében is megnő a szívbetegségre való hajlam. A statisztika szerint az idősebb nők gyakrabban halnak meg szívbetegségben, mint bármilyen más betegségben.
Nem szabad elhanyagolni a rendszeres testmozgást, mert nem csak az elhízástól és a trombózistól óv, hanem élénkíti a vérkeringést is.
Az egészséges étrend hozzájárul a szívbetegségek megelőzéshez, a koleszterin szint csökkenéséhez. Egészségünk érdekében fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, mivel a gyümölcsökben és a zöldségekben levő antioxidánsok segítségével megelőzhetjük a szívkoszorúér megbetegedéseket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szívinfarktus után

Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …

Hozzászólás