Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Ébrenlétkontroll

Ébrenlétkontroll

Többször előfordult már bizonyosan mindannyiunkkal, hogy valamiért fáradtak vagyunk, de nem szabad pihennünk, aludnunk, mert tennivalónk akad. Ilyenkor használhatjuk az agykontroll ébrenlétkontroll nevű technikáját, mely biztosan segíteni fog ebben a helyzetben. Ebben az esetben szükséges, hogy pl. ha kocsival vagyunk álljunk meg, vagy más alkalmakkor keressünk egy olyan helyet, ahol 5-10 percet el tudunk nyugodt körülmények között tölteni. A kontrolltechnikák alkalmazásakor már tisztában kell lennünk az agykontroll alaptechnikájával, az ellazulással, melyet gyakorlással tudunk elsajátítani. Menjünk le a szintünkre a háromtól-egyig technikával – visszaszámolás háromtól-egyig- , majd mondjuk a következőket:

“Álmos vagyok, fáradt vagyok. Nem akarok álmos és fáradt lenni! Azt akarom, hogy éber és friss legyek, hogy jól és tökéletesen egészségesnek érezzem magamat.
Hamarosan 1-5-ig számolok, öthöz érve kinyitom a szemem, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magamat jobban, mint korábban.Nem leszek álmos és fáradt.Friss és éber leszek.”

Ezután számolok, “1-2-3, öthöz érve kinyitom a szememet, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magamat, jobban, mint korábban. Nem leszek álmos és fáradt. Friss és éber leszek”. Számolok tovább, “4-5, a szememet kinyitom, frissnek és ébernek ,jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam, jobban mint korábban. És ez így van!!!” Az utolsó mondat fontos, ezzel mintegy megerősítjük az érzést magunkban. Meglátjuk, a gyakorlat elvégzése után valóban pihentebbek leszünk, energiát kapunk és feltöltve tudunk tovább tevékenykedni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Relaxáció az agykontrollban

Bizonyára tapasztaltad már, hogy az álom és az ébrenlét határán lenni milyen kellemes és nyugodt …

Hozzászólás