Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Az agykontroll története

Az agykontroll története

Az agykontroll egy olyan módszer, tudomány, mely segítségével megismerhetjük agyunk eddig fel nem térképezett oldalait és olyan képességekre és lehetőségekre tehetünk szert, melyről csak álmodoztunk ez idáig. Mégis milyen képességek ezek? Megtanulhatjuk, hogyan fejlesszük memóriánkat, hogyan gyógyítsuk magunkat, vagy hogyan találjuk meg lelki békénket gondolataink erejével.

Az agykontroll nem boszorkányság. A módszer alapítója José Silva (1914-1999), aki eredeti szakmáját tekintve vilanyszerelő volt, mégis sokat foglalkozott a vallással, a pszichológiával, a hipnózissal, vagy éppen a paranormális jelenségekkel. Kutatásait a negyvenes évek elején kezdte meg az amerikai Texas államban, melyekel a fő célja az volt, hogy gyermekeinek intelligencia hányadosát növelni tudja, ezzel segítve tanulmányaikat.

1944-ben több kísérletet is végzett a gyermekein, barátain az agykontroll módszereiről, majd több, mint 20 év kemény munkájának és kutatásainak eredményeképpen 1960-ban a köztudatban is megjelent a módszer, később, 1966-ban pedig el is indult az első Silva-féle agykontroll tanfolyam Amerikában.

Módszerét Silva arra alapozta, hogy kutatásai szerint az emberek nagy többsége tulajdonképpen agyának bal oldalát használják szinte, míg a zsenik és tehetséges emberek a jobb agyféltekéjüket is komolyabban használják. Szerinte az a gond a mai világgal, hogy mindent átsző a logika és a racionalitás, elménk erejében ma már senki nem hisz.

A módszer sikere természetesen tagadhatatlan, ma is számos követője, alkalmazója van, akiknek élkete egy csapásra megváltozott. Valaki a lelki békéjét találta meg, valaki a dinamikus meditáció relytelmeit is elsajátította. Egy biztos, hogy óriási siker a módszer, melynek itthon, Magyarországon is rengeteg képviselője van, gondoljunk csak a Magyar Agykontroll Alapítványra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

José Silva az agykontroll megalapítója

José Silva 1914. augusztus 11-én született Laredoban, mely Texas államban található. 4éves korában elvesztette édesapját, …

Hozzászólás