Kezdőlap / Étel és ital / Kávé / Egészséges kávé?

Egészséges kávé?

Sokan az emberek közül tisztában vannak a kávé hatásaival – legyen az akár pozitív vagy negatív értékelősük szerint. Az európai kultúrába szinte mindennapos dologként beépült már a kávéfogyasztás.Ezzel szemben egyre több egészséges termék jelenik meg a piacon, melyek a szebb és jobb élet reményével kecsegtetnek. Nos a már a kávék termén is találhatóak olyan termékek, melyek fogyasztóik egészségét nem rontják tovább.

Jelenleg a piacon a legújabb egészséges kávék már nagy részben nem is kávéból készülnek, hanem már csak az ízesítésük emlékeztet a kotyogós kávéra. De eredetileg gyógynövényekből vagy gyógygombákból készül. Hogy ez miért is jó?

A tudósok azért találták ezt fel, mert így egy amúgy is az emberek körül-belül 80%-a által napi szinten elvégzett rutint próbálnak átalakítani egészségesebb szokássá. A legnagyobb sikereket eddig a ganodermás kávék terén érték el, melyek nagy részben gombából készül, az íze mégis vetekszik a főzött kávééval. A várva vár siker még nem következett be, de az emberek gondolkodása már kezd átállni arra, hogy keressék az apróságokat, amikkel minimálisan javíthatnak életszínvonalukon.

Egy átlag ember egy – két csésze kávét fogyaszt el naponta. Ezek az apróságok is hozzájárulnak a szervezet ellúgosításához, mely a huszonegyedik század divatbetegsége lesz majd. Több termék is megtalálható már világszerte, de ahogy a tudósok is belátták apróságok módosításával egyszerűbb rávenni az embereket az egészségesebb életmód folytatására.
Lényegesen egyszerűbb egy kávé márka váltása, mint például az egész életvitel megváltoztatása.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az instant kávé

Az azonnal oldódó kávé előállítására irányuló kísérletek a 19.század végén kudarcot vallottak,de 1906-ban egy angol …

Leave a Reply