Kezdőlap / Étel és ital / Kávé / Vajon tényleg ártalmas a kávé az egészségre?

Vajon tényleg ártalmas a kávé az egészségre?

Mostanában elég sok ember fogyaszt kávét. Vannak, akik el se tudják képzelni a napjukat kávé nélkül. Sőt, felkelés után rögtön az első, amit isznak sokan. Vannak, akik éjjel is dolgoznak, nekik elengedhetetlen legalább egy csésze kávé. Különben elaludnának, és nem tudnának teljesíteni a munkahelyükön.
A legújabb kutatások szerint a kávé csökkenti a migrénes fájdalmakat, serkenti az agy vérkeringését és a vesekő kockázatát. Csökkenti bizonyos rákfajták (például: vastagbélrák, bőrrák és végbélrák) kockázatát, gátolja, hogy a tumor növekedjék. Valamint fokozza a sugárterápiák és a kemoterápiák hatékonyságát. Egy átlag magyar évente akár 300 csésze kávét is megihat. Van, aki naponta többször is megiszik egyet, van, aki csak egyszer naponta.
De tisztában vannak-e a kávé káros hatásaival is? Valamennyire biztosan tudják az emberek, hogy a sok kávé árt az egészségnek. Magas vérnyomást okoz, és növeli a vér koleszterinszintjét. Sőt, a túlzott kávéfogyasztás hasnyálmirigy rákot és koszorúér megbetegedéseket is okozhat. Valamint a csontritkuláshoz is hozzájárulhat. Mert a kalcium felszívódását akadályozza a koffein.
De akkor miért fogyasztanak mégis kávét az emberek? Mert koffeint tartalmaz, az pedig serkenti az agyat, a gondolkodást. Mostanra már szokássá is vált. A legtöbb munkahelyen az ebédszünet mellett kávészünetet is tartanak.
Szóval, csak mértékkel a kávéval. Ha gyengébbet akar inni valaki, nyugodtan adjon hozzá kis tejet, nagyon finom úgy is. És kevésbé ártalmas, mint a tiszta kávé.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az instant kávé

Az azonnal oldódó kávé előállítására irányuló kísérletek a 19.század végén kudarcot vallottak,de 1906-ban egy angol …

1 hozzászólás

  1. Ennek örömére iszom egyet! :) :)

Hozzászólás