Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A hízás elkerülése házasság után

A hízás elkerülése házasság után

Ha tudjuk, mik vezethetnek a hízáshoz házasság után, valószínűleg az okok többségét ki is tudjuk küszöbölni. Egy kis odafigyeléssel el tudjuk kerülni, hogy ránk rakódjanak a fölös kilók.
Tervezzünk közös programokat. Lehet, hogy kevesebb időnk jut a mozgásra, de érdemes együtt elmenni például futni, sétálni, úszni, így fittek maradhatunk. Ebben az a legjobb, hogy sokkal motiválóbb, mintha egyedül kellene mennünk. Ha nem szeretünk edzeni, akkor is sok választási lehetőség van, már csak egy séta vacsora után is sokat számít, mert könnyebben emésztjük meg az ételt.
Figyeljünk oda az étkezésünkre, ne csak a sajátunkra, a párunkéra is. Ne együk túl magunkat.
Próbáljunk korán vacsorázni. Ha a párunkra várunk, és ezért későn eszünk, akkor a bevitt kalóriákat már elraktározza a szervezet. Ha együtt akarunk vacsorázni, akkor késő este inkább csak valami könnyebb ételt fogyasszunk. A saláták például nem lassítják le az anyagcserét.
Kerüljük a gyorséttermi ételeket, amennyire lehet. Inkább együnk otthon, vagy vigyünk ételt otthonról, mert akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem kalóriadús. Főétkezés előtt egy leves vagy saláta jót tesz az anyagcserének. Akár a gyertyafényes vacsora mellett is dönthetünk időnként.
A kalóriaégetésre kétféle mód van. Ha egy-egy nap nem tudjuk elkerülni a magas kalóriatartalmú ételeket, akkor jobb azokat elégetni, tehát elmenni mozogni. Ezt mindig érdemes szem előtt tartani egy-egy nehezebb étkezés után. Azt mondják, ahol van akarat, ott út is van. A házasságunkat fitten is leélhetjük, hiszen motiválhatjuk egymást, és a jó példa is ragadós.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás