Kezdőlap / Csontritkulás / Egy társaság, mely élen jár a csontritkulás megelőzésében és kezelésében

Egy társaság, mely élen jár a csontritkulás megelőzésében és kezelésében

A Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) 1990-ben alakult. Akkor még csak néhány lelkes szakember alkotta, akik tenni szerettek volna a betegekért. Mára már közel 1800 taggal Közép- Európa egyik jelentős társasága lett. De nem csak a tagok száma, hanem a tevékenységük is kiemeli őket más szervezetek közül. Aktivitásuk kiterjed az osteológia minden területére, legyen szó betegellátásról, kutatásról vagy éppen oktatásról. A társaság weboldala is éppen olyan sokrétű, mint a tevékenységük, hiszen megtalálhatóak rajta mind szakemberek, mind betegek számára értékes információk.

A képzés és a kutatás fontosságát hangsúlyozva idén is megrendezésre kerül a Magyar Osteológiai Kongresszus immáron XII. alkalommal. 2011. június 1-4-ig a balatonfüredi Anna Grand Hotel ad otthont ezen jeles eseménynek, ahol lesz szó többek között a D vitamin hiányról illetve az esés szerepéről a csonttörésekben.

De nem csak a szakembereket juttatja a társaság értékes és hasznos információkhoz, hanem a téma iránt érdeklődő laikusoknak, betegeknek is érdemes részletesen áttanulmányozni oldalukat. Többek között számos gyógytorna gyakorlat leírását, illetve a praktikus otthoni környezet kialakítására vonatkozó tanácsokat is találnak azok, akik a megfelelő linkre kattintanak.

Sok- sok ember szenved napjainkban a csontritkulás következményei miatt, de napról-napra nő a gyógymódok száma a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság kitartó és lelkiismeretes munkájának is köszönhetően.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csontritkulás megelőzhető

1 pohár tej szerepe sokkal nagyobb mint azt sokan gondolnánk. A népbetegségnek számító csontritkulás legjobb …

Leave a Reply