Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Első nap a nyuszival

Első nap a nyuszival

Amikor készen állunk a pillanatra, hogy hazavigyük kis kedvencünket, otthon már mindennek készen kell lennie. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy lakásunk nyúl biztossá van téve, és beszereztünk minden kelléket, ételt, ketrecet stb., már jöhet is a kis nyuszmók.
Első, és talán mind közül a legfontosabb a ketrec elhelyezése a lakásban, vagy szobában. Olyan helyre rakjuk a ketrecet, ahol nem éri a huzat, ne legyen se túl hűvös, sem pedig túl meleg helyen. Tehát ne tegyük ablak, vagy radiátor közvetlen közelébe. Megjegyzendő, hogy inkább ne rakjuk a saját szobánkba, ha nem tudunk a kisebb zajoktól rendesen aludni, vagy ha nyugtalan alvók vagyunk. Miért? Mert a nyuszók hajnalban ,és késő este a legaktívabbak, és olykor előfordul hogy kaparnak, rágnak, vagy hajnalban elkezdenek játszani valamivel, esetleg dobálózni. Mivel ezeknek eléggé hallható hangja van, esetleg felkelhetünk rá.
Mindenképpen kisállat hordozót használjunk ha valahova visszük, mert ez a legkényelmesebb módja ennek-nem véletlenül, hiszen erre lett kitalálva. Az első napokban hagyjuk, hagy szokja meg a helyét, ismerkedjen a hangokkal, a környezettel, az illatokkal, és persze velünk. Kezdetben lehet hogy félénk, de kíváncsi természete miatt ez hamar el fog múlni. Az ismerkedést kezdeményezzük mi, először menjünk oda a ketrecéhez, és halkan beszéljünk hozzá. Egy idő után megszokja majd a hangunkat, és odajön, ilyenkor simogassuk meg, esetleg adjunk neki jutalomfalatkát. Az első héten még ne engedjük ki a szobába, csak az ölünkbe tartsuk, de ne túl magasan, mert azt nem szereti. Várjuk meg, amíg kiválasztja magának a WC sarkot, és megszokja ketrecét. Ha minden rendben megy, ki is engedhetjük, hogy felfedezze a szobát. Azért mindig tartsuk szem előtt, de ne úgy mintha kergetnénk. Amikor első alkalommal nyitjuk ki a ketrecét, várjunk addig, amíg ő ki nem ugrik, ha nagyon bizonytalankodik, egy kis simogatással segítsünk neki. Miután mindent megnézett, és felszabadult, már semmi nem szabhat neki határt!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A tengerimalac színváltozatai

A tengerimalacokat nemcsak jellemzőik, de színük alapján is megkülönböztethetjük. Számos színváltozatot ismerünk, melyek egytől egyig …

Hozzászólás