Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvő: az örömszülők feladatai

Esküvő: az örömszülők feladatai

Az esküvő nemcsak a házasulandó pár legfontosabb ünnepei közé tartozik, hanem az örömszülőknek is ugyanolyan rendkívül fontos esemény, ahol nem csak a könnyek letörlése a feladatuk, hanem a szervezésből is kiveszik részüket.
A Kedves örömanyák néha túlságosan is elragadtatják magukat ezzel kapcsolatban, így nem árt az elején tisztázni ezt, pontosan meghatározni miben is kérik segítségüket, de mivel sok esetben anyagilag is hozzájárulnak az esküvőhöz, ezért feltétlenül közösen kell megbeszélni a várható kiadásukat, meghallgatni az örömszülők ötleteit, elképzeléseit is.
Közösen átbeszélik az egész nap eseményeit, hogy mikor hova kell menni, mi lesz a soron következő lépés.
Az örömanyák emellett segítenek a menyasszonyi ruha kiválasztásban is, illetve jó, ha egymással „közreműködve”, a saját megjelenésüket is átbeszélik, hogy minél jobban mutassanak a fiatalok mellett. És persze a legfontosabb, a vendéglista összeállításánál is nagy segítségére lehetnek gyermekeiknek, hiszen a rokoni kapcsolatok néha egész bonyolultak tudnak lenni.. A nagy nap előtt a legtöbb háznál készülnek házi sütemények is, amelyek készítéséből az örömanyák is kiveszik részüket.
Az örömapa nagy szerepet játszik a vendégek fogadásában a lányos háznál, a menyasszony kikérésekor, beszélget a vendégekkel, itallal kínálja őket, hiszen ekkor a vőlegény már rendkívül izgatott. Az örömapa legfontosabb feladata, hogy a hagyományok szerint ő kísérje be lányát a templomba, az oltár elé. Illetve a lakodalomban a tanú mellett az örömapa is szót kérhet, és köszöntheti az ifjú párt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Extrém esküvő- az Anna –barlang

Az ember életében eljön az a pillanat, mikor úgy dönt, összeköti egy másik emberrel életét, …

Hozzászólás