Kezdőlap / Divat-szépség / Felsőajak műtét

Felsőajak műtét

A beavatkozás kezdetén az orvos először az ajakpír határát rajzolja ki, majd feltünteti, hol legyen a kialakítandó ajakszél. Ezután a két vonal közötti vékony bőrcsíkot leválasztja. Csak a felületes bőrréteget távolítja el, a bőr alatti szövetek az eredeti helyükön maradnak. A következőkben az ajak legfelső, nagyon rugalmas rétegét az ajakpír mellett szabaddá tett területre kell húzni, és az ajak szélét az új helyen a legfinomabb varratokkal kell rögzíteni. A műtéti területre ezután nyomókötés kerül. A kötés alatt az ajak néhány nap alatt új helyén rögzül, és ekkor eltávolíthatók a varratok. Műtét után csak egészen jelentéktelen fájdalmak szoktak kialakulni, ezért csak szükség esetén szokás fájdalomcsillapítókat alkalmazni. Vizenyős duzzanat is csak ritkán fordul elő. Az első
napokban – a kötés eltávolításáig, illetve az azt követő időben – a táplálkozás és a beszéd magától értetődően nehézségekkel jár, így hát kezdetben csak folyékony táplálék adása tanácsos. Az operált betegnek ebben az időben le kell mondania a dohányzásról is. Szövődmény gyakorlatilag sohasem fordul elő. Minél jobban kíméli magát a beteg a műtét utáni napokban, annál előbb fognak megszűnni a műtéttel együtt járó nehézségek. A teljes gyógyulás – tehát legkésőbb néhány hét – után már nem láthatók a hegek.
Ami az ajak körüli ráncokat illeti, a vélemények napjainkban meglehetősen eltérnek. Nem kétséges, hogy a finom kis ráncok alá kollagént fecskendezve, nagyon kedvezd eredményeket lehet elérni. Amint azonban időközben kiderült, a kollagén bevitelével járó kezelés nem ad eléggé tartós eredményt, ezért a kezelést időről időre meg kell ismételni. A bőr felületi rétegeinek a lecsiszolása (dermabrasio), valamint a kémiai anyagokkal végzett hámlasztás (peeling) módszerei is egyre tökéletesedtek az elmúlt időben, és ma már az esetek többségében nagyon kielégítő eredményeket nyújtanak. Mindezek mellett ma is adódnak olyan esetek, amikor a ráncok sebészi megszüntetése tartósabb eredménnyel jár, ezért előnyben részesítendő. Bizonyos körülmények között a sebészi korrekció és a dermabrasio együttes alkalmazása is ajánlatos lehet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás