Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui – A taoizmus

Feng shui – A taoizmus

A feng shui egy 6000 éves ősi kínai művészet, amelynek célja az ember közvetlen és közvetett környezetének harmonikus kialakítása. A feng shui tanításának gyökerei a taoizmusban, egy kínai vallási-filozófiai irányzatban keresendők.
A tao fogalma az abszolút kezdetet jelöli, amelyből a világ összes dolga létrejött, így az ember életútja is, amin ha az erkölcsi normáknak megfelelően haladunk, végül teljes összhangba kerülhetünk a természettel.
A nagy tao sok kis taora tagolódik, ezek közé tartozik a feng shui, a tea-ceremónia, vagy a tájfestészet. A Tao-tö-king 81 aforizmájában utalásokat találhatunk arra vonatkozóan, hogyan ismerhetjük fel, és hogyan követelhetjük a nagy Taót. Magyarázatot ugyanakkor nem találunk benne.
A Tao-tö-king: A taoista filozófia legkorábbi írásos emléke a Tao.tö-king, jelentése: „Az Út és Erény könyve”. A szerzője Lao-ce feltételezhetően a Krisztus előtti 600 és 300 közötti időszakban élhetett. A Tao-tö-king 81 aforizmából áll, melyek értékes utasításokat tartalmaznak.
A tao elvei:
A taoista teológia hangsúlyozza, melyekben különböző témák találhatóak, mint pl. a természetesség, vitalitás, béka, üresség, leválás, rugalmasság, fogékonyság.
A taoisták hiszik, hogy az ember egy mikrokozmosz a világegyetemben. A fő kapcsolat közvetlenül a kínai öt elem. A taoizmus rejtélye abban rejlik, hogy az ember megismerje, és megértse az univerzumot.
A taoizmus, sőt a kínai népi vallás, a különböző rituálék, gyakorlatok, és bizonyos anyagok azt mondják, hogy pozitívan befolyásolja a tao az ember mentális és fizikai egészségét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply