Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Juharszirupos fogyókúra

Juharszirupos fogyókúra

Ha valaki még sohasem csinált végig egyetlen tisztítókúrát vagy fogyókúrát sem, akkor a juharszirupos kúrát nem ajánlanám neki. A juharszirupos diétát nevezik fogyókúrának és tisztítókúrának is. Kétségtelen azonban, hogy súlycsökkentő hatása nem az elhanyagolható szempontok közé sorolandó, kiváltképp, hogy rövid időn belül látványos eredményt lehet vele elérni.
Hát íme a „csodarecept”, ami választástól, de leginkább kitartástól függően 7-10 napig lesz egyetlen táplálékunk: 1,5 l szénsavmentes ásványvíz, 1 dl juharszirup, 2-3 frissen facsart citrom leve, egy késhegynyi cayenne-bors. A juharszirup nem olcsó, de ha azt nézzük, hogy enni nem eszünk mellette semmit, akkor körülbelül ugyanannyira jön ki a végösszeg, mintha normálisan étkeznénk, tehát gyakorlatilag többletkiadást nem okoz. Vásárlásnál célszerű odafigyelni, mivel többféle besorolású juharszirup létezik, igencsak különböző árfekvésben. Én „D” minőségűt használtam, és mivel ez sokkal nagyobb kiszerelésben is kapható mint a többi, ezért olcsóbbra jött ki egy liternyi mennyiség, mintha „gyengébbet” vettem volna.
A cayenne-borsra sem árt odafigyelni: ha többet teszünk bele egy késhegynyi mennyiségnél, előfordulhat, hogy borzalmas ízű lötty válik belőle.
A kúra lényege, hogy 10 napig ezt a limonádészerű üdítőt isszuk, valamint ezen kívül csak ásványvizet lehet inni. Gyengébbek, mint ahogyan én is, egy egész hétig bírják. Az első nap korgott a gyomrom, amit néhány korty tudott enyhíteni, úgyhogy összességében nem volt vészes. Egészen a 4. és 5. napig jól megy minden, enni eszembe sem jutott, és pozitív érzéssel tölt el szerintem mindenkit, hogy a ruhák érezhetően bővebbek, nem akarunk belőlük kibuggyanni, nem kell reggelente belepasszírozni magunkat kedvenc farmerunkba. A gond az 5. nap környékén jön, rántott húsos és somlói galuskás víziók formájában. Senkit nem akarok elkeseríteni, ez eltart 2-3 napig is. Addigra pedig majdhogynem vége is szenvedéseinknek!
A kúra végeztével célszerű nem azonnal hurkát-kolbászt magunkba tömni, mert annak valószínűleg komoly hasi fájdalommal járó következményei lesznek. Az első napon csak gyümölcs vagy gyümölcslé javasolt és ezt követően pár napig még diéta.
Ami kárpótol a sokáig üresen tátongó gyomorért, az a látványos fogyás és a sokkal jobb közérzet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás