Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng Shui- Az öt elem közötti kapcsolat

Feng Shui- Az öt elem közötti kapcsolat

Víz:
Életet ad a fának, elpusztítja a tüzet (ha a fa gyenge), kimeríti a fémet.
Fa:
Életet ad a tűznek, elpusztítja a földet (ha a tűz gyenge), kimeríti a vizet.
Tűz:
Életet ad a földnek, elpusztítja a fémet (ha a föld gyenge), kimeríti a fát.
Föld:
Életet ad a fémnek, elpusztítja a vizet (ha a fém gyenge), kimeríti a tüzet.
Fém:
Életet ad a víznek, elpusztítja a fát (ha a víz gyenge), kimeríti a földet.
Az öt elem vagy energia segítségével befolyásolhatjuk a házban vagy a lakásban az energiaáramlásokat. Így például bizonyos energiákat fokozhatunk, míg másokat csökkenthetünk az öt elem révén. Az is lehetséges azonban, hogy a különböző energiák között egyensúlyt teremtsünk.
Az t elem közti összhatás a kert kialakításában is fontos szerepet játszik. Döntő jelentőségű például a harmónia és a csi akadálytalan áramlása szempontjából.
Egyes elemek felerősítésével kizárhatóak lesznek a csit kívülről fenyegető hatások.
Mindezt úgy tudjuk kivitelezni, hogy meghatározott helyeken a megfelelő elemekkel vagy energiákkal kapcsolatban álló tárgyakat helyezünk el. Egy északi fekvésű szobában például úgy tudjuk erősíteni a csi-energiát, hogy támogatjuk a víz-energiát, illetve annak megszületését a fémből. A vizet a víz, az üveg, valamint a szabálytalan formák és a fekete szín szimbolizálja.
A fémet a bronz, a réz, az ezüst és a nemesacél, valamint a kerek és ovális tárgyak reprezentálják. Tehát elhelyezhetünk például egy akváriumot vagy más üvegből készült tárgyat a szobában, s ezek alá fekete alátétet teszünk. De az is lehetséges, hogy ezüstből vagy rézből készült kerek tárgyakat alkalmazunk, például képkereteket vagy fém levélnehezékeket. Ezen az úton-módon növelhetjük a csi-energiát északon. Pontosan ennek ellenkezőjét kell tennünk, ha csökkenteni szeretnénk egy északi fekvésű szobában a csit. Mivel a vizet a fa tompítja, ezért a fa-energiát kell fokoznunk, amit magas, derékszögű és zöld színű fatárgyakkal érhetünk el. Állítsunk zöld színű cserépbe nagyobb szobanövényeket, vagy helyezünk el egy magasabb állólámpát. Természetesen az elemeket, a fát, a tüzet, a földet, a fémet és a vizet tiszta formájukban is alkalmazhatjuk a terekben. S ha ez mégsem volna kivitelezhető, akkor olyan tárgyak befolyásolják leginkább az energiaáramlást, melyek az egyes elemek formáját, színét és anyagát egyesítik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás