Férfi klimax

A férfi klimax nem egyik napról a másikra történik, mint a nők életében (amikor elmarad a menszesz), több éven keresztül csökken a tesztoszteron szint. A férfiak többségénél általában ötven és 55 éves kor körül kezd a nemi vágy csökkenni, ami a tesztoszteron szint csökkenéssel magyarázható. Ami a legtöbb férfi életben a „kapuzárásként” emlegetett fogalomként ismert. Tehát a nemi hormon szint lényegesen lecsökken a férfiak vérében.

Mi a tünete?

Legfőképpen a nemi vágy csökkenése tapasztalható, amivel párosul a szexuális teljesítő képesség csökkenése is. Valamint ennek tudható be még az időszakonkénti merevedési és impotencia zavar is. A vegetatív idegrendszeri tünetek a szívdobogásérzés, levertség, fejfájás és gyomorkörnyéki fájdalmak is ennek tudhatóak be.
Szellemiségben a szétszórtság és a feledékenység a legszembetűnőbb változások. A fizikai teljesítő képesség is nagymértékben csökkenhet, hamarabb elfáradnak. A testi elváltozásoknál a legszembetűnőbb a kóros elhízás, és az izomerő csökkenése.
További lényeges tünetek a lelki eredetűek, amelyek a hangulatváltozásokban és a cinikusságban mutatkozik meg. Amivel párosulhatnak a depresszió és a féltékenység jelei is.

Kezelhetősége:
A tünetek alapján célszerű és ajánlott szakorvoshoz fordulni, aki a vizsgálati eredmények ismeretében a hormonpótlást gyógyszeres kezeléssel (hormonkészítményekkel) megvalósíthatja.
Akiknél elkezdik a terápiát azoknak rendszeresen prosztatarák szűrésen, kell részt venni. A tünetek kezeléséhez az életmód megváltoztatása, és a gyógyszeres kezelések együttesen szükségesek. A klimax által kiváltott szorongás és a pszichés eredetű panaszok nagy részét csökkenteni lehet azzal, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy a felmerült panaszok megszüntethetők.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás