Kezdőlap / Társadalom / Házasság / Férj és Férj?

Férj és Férj?

Unos-untalan foglalkozik a média azzal a kérdéssel, hogy lehessen-e házasodniuk a melegeknek.
Sokan vallási, mások erkölcsi okokból találnak kivetnivalót e kérdésben, de csak kevesen közelítik meg kellő realitással a dolgot.
Mit is jelent a házasság?

„A házasság bonyolult kapcsolati forma, meghatározása is nehézségbe ütközik. (…) Néhány olyan pszichológiai szempontú definíciót emelünk ki, amelyek a házasság pszichológiai világának egy-egy fontos aspektusát ragadják meg.
A házasság – a szokványos, inkább szociológiai definíciói szerint – egy férfi és egy nő egyesülése, amely szexuális és gazdasági kölcsönfüggéssel jár együtt.”

Ez a definíció is magában rejti azt a burkolt sztereotíp gondolkodási formát, miszerint házasság csak eltérő nemű párok közt jöhet létre.
A boldogsághoz való jog mindenkit egyformán megillet, azt elvenni, vagy korlátozni senkinek nincs joga.
Az egyneműek házassága nem azért kellene, hogy vitatéma legyen, mert egyesek számára erkölcstelen, sokkalta inkább jogi problémák miatt kellene elgondolkodni rajta.
Például, öröklési jog, hitel-átvállalás, vagy a szociális juttatások kérdéseiben…
Tetszik, vagy sem, mindig lesznek olyan férfiak és nők, akik saját nemük iránt vonzódnak, és érthető módom olthatatlan vággyal égnek, hogy az általuk tökéletesnek vélt Társuk felé kinyilváníthassák legmélyebb, és legszebb érzéseiket.
A házasodás joga mellett nem feltétlen kell, hogy örökbefogadási, vagy mesterséges megtermékenyítési joggal is élhessenek, de megtiltani a boldogságot csak azért, mert a jelenleg a társadalom által elfogadott szexustól eltérővel rendelkeznek…
…Nos, az a demokrácia megcsúfolása…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Még mindig szeret?

A házasság nem egyszerű. Legnagyobb problémát talán az idő múlása jelenti. Pár év elteltével gyakran …

Leave a Reply