Kezdőlap / Állatok / Kutya / Fila Brasileiro

Fila Brasileiro

Másik neve a brazil masztiff. Eredetileg rabszolga és indiánvadászatra tenyésztették ki ezt a fajtát, később nagyvadak vadászatára és nagy birtokok őrzésére alkalmazták. Őse az alano-n – még ma is tenyésztett- spanyol pásztorkutya, akit több, főleg harci természetű kutyával (így a régi angol bulldog, aangol masztiff, az angol véreb és még számos más fajtával ) kereszteztek.
Megjelenése :
Robusztus kinézetű, nagy termetű, erőteljes izmos fajta. A feje nagy, trapéz alakú. A lelógó nagy fülei oldalt tűzöttek, háromszög alakúak, a végük lekerekített. A szemei kissé ferdék nagyok, színük sötét. Az orra egyenes, legtöbbször fekete színű. Az izmos nyaka rövid, lebernyeges, A háta egyenes, erőteljes, széles. A lábai hosszúak egyenesek és erősek. A mancsai kerekdedek. A farka hosszú, a vége felé elkeskenyedő. A rövid szőrzete a testhez simuló, a színe lehet csíkos, a vörös minden árnyalata vagy fekete, fehér jegyek és maszk lehet a kutya szőrén. A fajta fő jellemzője a laza bőre amely a nyakán lebernyeget alkot. A kan marmagassága 70–85 cm, szukáé 65–70 cm, a kan súlya minimum 50 kg, szukáé pedig legalább 45 kg
Természete: Intelligens, éber őrzővédő kutya.
A fila nagyon hűséges, a gazdájához és a családjához gyengéd és figyelmes. A filát csak kölyökként szabad eladni, mert azt tekinti gazdájának, akit 1 éves kor előtt ismer és szeret meg. Az idegenekkel szemben határozott és gyanakvó. Bátor és magabiztos fajta. Ez a fajta kimondottan dominás jellegű, ezért csak határozott, magabiztos gazdának ajánlott.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ausztrál silky terrier

Közepes termetű, izmos kutya. Feje hosszúkás, szeme kék. Fülei fejéhez simulnak. Kissé magas ágyéka van, …

Hozzászólás