Kezdőlap / Testépítés / Fitnesz 1. rész

Fitnesz 1. rész

Minden hölgynek fontos hogy a nyáron jól érezze magát a bőrében, és hogy meg legyen elégedve saját magával, illetve testével is, ha a tükörbe néz. Nyáron mindenki szeret strandolni, de legalábbis lengébben öltözködni a kelleténél, és a legjobb, ha ezt úgy teheti meg, hogy még jól is érzi magát közben. Persze a külsőségeknél sokkal fontosabb értékek is vannak, mégis egy pár egyszerű trükkel szebbé, formásabbá tehetjük testünket. Íme néhány összeállított edzés, amelyet mindenki megerőltetés nélkül el tud végezni, és még azok számára sem jelent nagy időkiesést, akik egész nap rohannak, és egyébként nincs idejük foglalkozni az ilyesmivel, vagy ellátogatni egy edzőközpontba.
Az első fontos tényező, hogy minden edzés előtt bemelegítsünk, pl. helyben járással, vagy sétával. A bemelegítés kb. 5 percig tartson, így kellően felkészül a szervezet a folyamatos mozgásra, és elkerülhetjük vele az esetleges izomhúzódást is.
Láberősítés: 1. Nagyon hasznos lehet az ún. power-kick rúgás gyakorlása. Ehhez támadóállásba kell állnunk, úgy hogy az egyik lábunk elől, a másik hátul legyen. A térdek behajlítva. Az egyik kezünk a csípőn, míg a másikat nyújtsuk előre, és tartsuk ökölbe. Ezután a hátul lévő lábunkkal rúgjunk előre, és a kezünket pedig lendítsük hátra, ellentétes irányban. Ezt a mozdulatsort ismételjük meg 8-szor, lábanként váltogatva.
2. A másik ilyen láberősítő gyakorlatot, az ún. jógapozíció gyakorlatot is könnyen elvégezhetjük. Ehhez egyenes tartással álljunk, lábainkat zárjuk össze, a kezeinket emeljük fejünk fölé. Feszítsük meg izmainkat, és a jobb lábunkat emeljük fel a bal térdünkig, a karjainkat pedig nyújtsuk ki oldalra. Ezt a pozíciót tartsuk 20 másodpercig, és lábanként 3-szor ismételjük meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply