Kezdőlap / Testépítés / Fitnesz 3. rész

Fitnesz 3. rész

Fitnesz című folytatásos cikkem befejező részeként ismét bemutatok pár hasznos gyakorlatot alakunk formálásához, és néhány tippet is ajánlok testünk feszesítéséhez. Természetesen most is hangsúlyozom, hogy fontos a bemelegítés, legalább 5 percig.
1. Lebegőülés: Hasznos ha a popsinkat szeretnénk formázni, ám jó egyensúlyérzék kell hozzá. Próbáljunk meg úgy leülni, hogy ne érintsük a talajt, és a kezünkkel most ne támaszkodjunk. Tehát a hátunkat tartsuk egyenesen, kezünket nyakunkra téve egyensúlyozunk a lábunkkal, amit előre nyújtunk behajlítva. Hasizmunkat feszítsük meg, és az egyik lábunkat óvatosan nyújtsuk előre, majd felsőtestünkkel forduljunk ellenkező irányba, majd vissza. Ha tudjuk tartani magunkat, 16-szor ismételjük meg felváltva, ha nem, akkor sem baj, pihenhetünk kicsit közben.
2. Alakformálás: Ez a gyakorlat kicsit hasonlít az oldalemeléshez, de kevésbé megerőltető. Itt kisterpeszbe állunk, hátunkat egyenesen tartjuk, és kezeinket mellmagasságban keresztezzük, a könyökünket megemeljük. Az egyik lábunkat lendítsük oldalra, kezeinket pedig mellmagasságban nyújtsuk oldalra, majd vissza, és kezdjük a másik lábbal. Ismételjük 8-szor, mindkét oldalon, felváltva.
Nyújtáshoz három tippet ajánlok, melyekkel a combot, popsit, és a hasizmot tudjuk feszesíteni. Ezeket a gyakorlatokat sem nehéz elvégezni, és akár naponta 5-10 perc is megteszi hatását, ha rendszeresen csináljuk.
1. Combfeszesítés: Tegyük keresztbe magunk előtt a lábunkat, és érintsük meg a talajt ujjunkkal. Ügyeljünk arra, hogy egyenes maradjon közben a lábunk, de azért vigyázzunk, nehogy meghúzódjon az izom. Felváltva, mindkét lábbal végezzük el.
2. Popsi feszesítéséhez álló helyzetben egyik bokánkat tegyük másik térdünkre. Ekkor az egyik lábat behajlítjuk, és arra helyezzük testsúlyunkat, majd előrehajlunk. Nyújtsunk így mindkét lábunkkal.
3. Hasizom feszesítéséhez álljunk egyenesen, lábainkat keresztezzük, egyik kezünket tegyük a csípőnkre, másikat nyújtsuk a fejünk fölé. Nyújtáshoz döntsük testünket felemelt kezünk irányába, majd váltsunk oldalt.
A nyújtó gyakorlatokat célszerű 30-30 másodpercig tartani.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply