Kezdőlap / Hitel / Fixált hitelek

Fixált hitelek

Már meglehetősen régen hallani olyan híreket, hogy a kormány valamilyen módon meg kívánja oldani a devizahitelesek óriási tömegének talán legnagyobb problémáját, a folyamatosan növekvő részletek keserves fizetését. Várakozással telve figyelték a híradásokat az érintettek, rokonaik, ismerőseik, az elemzők, a hozzáértők, és a műkedvelők is. Gyakorlatilag kivétel nélkül mind azt figyeltük, mit lehet kihozni ebből a láthatóan folyamatosan csak romló helyzetből.
A megoldás, vagyis a megoldás halmaz immáron megszületett. Az árfolyamot fixálták egy talán vállalható szinten. Az eurót 250 forinton, a svájci frankot 180 forinton rögzítették. Minden jóban van valami rossz, tartja a mondás, hát ez itt sincs másként. A részleteket legfeljebb 2014-ig lehet ezen az áron fizetni.
Azoknak, akik már most nagyobb bajba kerültek, mint az feltétlenül szükséges lett volna rossz hír, hogy július 1-jével feloldották a kilakoltatási tilalmat. A nagy területű és nagy értékű ingatlanok lesznek az első áldozatok, így a kisebb ingatlanok, és/vagy kisebb hiteltartozással rendelkezők egyelőre biztonságban érezhetik magukat, de ki tudja meddig.
A Nemzeti Eszközkezelő alap azonban megvásárolhatja a terhelt ingatlant, amit azután vissza lehet bérelni.
Ha nagy ingatlanban lakunk, és nem tudjuk fizetni a deviza alapú hitelünket, ezért úgy döntünk, hogy egy kisebb alapterületű ingatlanba költöznénk, az gazdaságosabb minősítést fog kapni. Ezt megjutalmazandó maximum 5 éven keresztül, évi 3,5% kamattámogatást kapunk.
Válasszunk helyesen! Válasszunk úgy, hogy legalább nagyobb kelepcébe ne kerüljünk, mint amilyenben már most is vagyunk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Leave a Reply