Flashforward

Flashforward, avagy A jövő emlékei. Paradoxon, ugye?
Egy amerikai sci-fi televíziós sorozat, mely Robert J. Sawyer kanadai író 1999-es regénye alapján készült. Egyetlen 22 részből álló évadból állt. Magyarországon 2009-ben az AXN műsorán lehetett látni.
A történet kiindulópontja: egy különös esemény folytán a Föld teljes lakossága eszméletét vesztette 2 perc 17 másodpercre. A globális öntudatlanságnak az oka rejtély. De ami még jobban felborzolja a kedélyeket az az, hogy ez alatt a 137 másodperc alatt mindenki bepillantást nyert a saját jövőjébe. Abba a jövőbe, ami pontosan 6 hónap múlva fog bekövetkezni. De vajon a jövőnk ismerete befolyásolhatja a tetteinket? Vagy tetteinkkel megváltoztathatjuk a látott jövőképet?
Elindítanak egy weboldalt, ahol mindenki elmesélheti, hogy mit látott, hátha sikerül összerakni a képet, és nyomozás indul a világot felkavaró esemény után. Mark Benford FBI ügynök és csapata azon dolgozik, hogy kiderítse, ki vagy mi okozta a tömeges ájulást, és vajon megtörténhet-e még egyszer? Elkerülhető a látott jövő? Vagy mit kell tennie ahhoz, hogy megvalósuljon? Sokan mindent megtennének azért, hogy ne váljon valóra: az ügynök, aki nem látott semmit, hiszen az azt jelenti, hogy akkor már nem élt. Egy ügynök felesége, aki a házassága végét láttam abban, hogy a jövőképben a szeretőjével szerepelt. Egy fiatal babysitter átélte saját vízbefojtását. Ám van, akik erőt merítenek a látottakból. Egy fiatal sebész az ájulás előtti pillanatban még öngyilkosságot akart elkövetni halálos betegsége miatt. De fél évvel később együtt látta magát egy fiatal japán lánnyal, és ez erőt adott neki. Egy egyedülálló leszbikus nő, aki soha nem gondolná, hogy valaha gyermeke lesz, a jövőképben egy ultrahang vizsgálat közben látja magát. A gyógyult alkoholista, akinek romokban hevert az élete, az Afganisztánban elesettnek hitt lányát élve látta. Mindenkit megbabonáz a jövőkép és elkeseredett küzdelem veszi kezdetét, hogy minél többet kiderítsenek a rejtélyről. A megoldás ott van azon kevesek kezében, akik egy speciális gyűrű segítségével mégis öntudatuknál maradtak akkor is, mikor mindenki más elájult.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szellemekkel suttogó

Ez a sorozat a szellemek világába repíti a nézőt. Mindenkit foglalkoztat mi van a halál …

Leave a Reply