Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – IKREK

Fogyj a csillagjegyed szerint – IKREK

A levegő elembe tartozó emberekre a kíváncsiság jellemző, barátságosak, szeretik a közösségi programokat, kicsit meggondolatlanok. Az ikrek (május 21-június 21.) testalkata általában karcsú, vékony testalkatuk van, és a csontozatuk is vékony. Has, fenék és csípő a legkritikusabb pontok, amik hízásához leginkább az vezet, hogy képtelen ellenállni a nassolásnak, imádják az édességet, és a mozgáshiányos életmód is fokozza ennek kialakulását. Az aggódás, túlzott idegeskedés is sokszor hatalmába keríti, ami rendszertelen és gyors, kapkodó étkezéshez vezethet, és szintén kockázati tényező.
Mivel legfőbb jellemzőjük étkezés terén a nassolás, ezért a leghatásosabb fogyókúra az lehet számukra, ha egy nap többször esznek, de kevesebbet, nyugodt körülmények között, nem habzsolva, így elkerülhetik az édesség iránti túlzott vágyat.
A jegy szülötteinek kerülniük kell a kávé fogyasztását, inkább gyógyteát igyanak helyette, és a szív- és érrendszerre kedvezőtlenül ható ételeket, italokat is hanyagolni kell. Fontos, hogy fehérjében gazdag legyen a táplálkozás, azaz egyél sok tojást, sajtot, diót. Az idegrendszer megfelelő működéséhez pedig a mogyoró, barack, aszalt szilva vagy olajbogyó fogyasztása járul hozzá. És nem kell kerülni a fűszereket sem, bátran fűszerezhetnek! A hal és a tenger gyümölcsei se maradjanak ki az étkezésből, ugyanis a jegy szülötteinek leginkább kálium-klorid tartalmú ételeket kell a szervezetbe juttatni, a keringési rendszer optimális működéséért. Ilyen ételek még a spárga, zöldbab, zeller, paradicsom, karfiol, spenót, répa, vadrizs, gyümölcsök közül pedig a narancs, őszi- és kajszibarack, szilva, alma, grapefruit. A tejtermékek szintén jót tesznek az ikreknek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás