Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – SKORPIÓ

Fogyj a csillagjegyed szerint – SKORPIÓ

A skorpió (október 24-november 22.) csillagjegy szülöttei a víz elembe tartoznak, és nagyon nehezen tartják be a fogyókúrát, vagy igazából, ha épp nincs kedvük hozzá, akkor abbahagyják, azaz nagyon szeszélyesek. De amúgy nagyon találékonyak, kreatívak, és tudnak eltökéltek lenni, a cél az, hogy ezt az eltökéltséget a fogyókúrában is alkalmazzák.
Alapvetően izmos a testalkata, és húsos, a végtagok elég vastagok. Hasra és csípőre hízik a leglátványosabban, de sajnos a súlyfelesleg a test minden részén megjelenik. A legnagyobb probléma az étkezési szokásaival, hogy sokat eszik egyszerre, mindenből. Emellett viszont nem szán időt a mozgásra, gyakran a munkája is irodai, így egész nap ül, esténként viszont túl aktív, a pihenés pedig elmarad.
Az első lépés tehát, hogy csökkenteni kell a bevitt tápanyagokat, főleg az késő esti falatozásról kell lemondania, egyen kisebb mennyiséget egyszerre. Semmi cukros üdítő, vagy csoki és egyéb édesség. És a csapvíz helyett is inkább ásványvizet fogyasszon.
És ami nem maradhat ki: zöldségek (nagy mennyiségben)! Például karfiol, retek, hagyma, spárga, paradicsom, cékla, zöld saláták. Gyümölcsök közül előnyben a fekete cseresznye, a füge és a kókuszdió. Ezekben sok a kálcium-szulfát, amire a skorpióknak nagy szükségük van. A tejtermékek fogyasztása (sajt, joghurt, túró) pedig fedezi a szervezet kálcium szükségletét. A fehérjebevitelre is figyelni kell, ezt biztosíthatja hallal, tenger gyümölcseivel. Egyenek még mandulát, diót, ajánlott az alma, banán és citrusfélék, a banán és ananász.
A fogyókúra hatékonysága a rendszeres sporttal fokozható: gyaloglás, kerékpár vagy jogging ajánlott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás