Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúrás célkitűzés!

Fogyókúrás célkitűzés!

A pontos célkitűzés jelentősen hozzájárul bármely súlycsökkentő program sikeréhez. A pontatlan kijelentések – mint például „Szeretnék egészségesebbé válni” vagy „Remélem, sikerül néhány kilót leadni” – sokszor bátortalan
kísérletekhez és gyenge eredményekhez vezetnek. Mielőtt belefogna a zsírégető programba, gondolja át alaposan, milyen eredményt szeretne elérni. írja le a céljait, és tegye olyan helyre, ahol gyakran látja. „Hat kilót fogok
fogyni!” vagy „Három ruhamérettel karcsúbb leszek!” – ezek a mondatok elősegítik a személyiségfejlődéshez szükséges pozitív gondolkodást.
Bármely cél elérésének hihetetlenül egyszerű segédeszközei a megerősítések, a pozitív kijelentések. A sokszor ismételt, újra meg újra leírt gondolatok szinte bevésődnek az elmébe.
Ezeket a pozitív megerősítéseket akár magnóra is fel lehet venni, és a „legprogramozhatóbb” állapotban – például elalvás előtt vagy közvetlenül felkelés után – visszahallgathatjuk őket.
Kísérletezzünk, próbáljuk ki, melyik módszer a legalkalmasabb, és tartsunk ki mellette.
Ha valóban komolyan gondoljuk a megerősítéseket, és szeretnénk, hogy valóra váljanak, ez meg fog történni. Az elért eredmények bőven kárpótolnak majd a ráfordított időért és erőfeszítésért. Ha a kijelentések hangos ismételgetése mellett döntünk, álljunk a tükör elé, nézzünk saját tükörképünk szemébe, és mosolyogva mondogassuk a mondatokat. Vegyük komolyan ezt a gyakorlatot, hiszen rengeteget segíthet az élet minden területén! Az alábbiakban egy csokorba gyűjtöttünk néhány mintát.

A listát tetszés szerint bővíthetjük és alakíthatjuk!:

  • Szeretem az életet!
  • Szeretem magam!
  • Határozott és magabiztos személyiség vagyok!
  • Napról napra egyre egészségesebbé és energikusabbá válok!
  • Szervezetem egyre gyorsabban égeti el felesleges zsírtartalékait!
  • Napról napra egyre karcsúbb és csinosabb vagyok!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply