Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúrás gyógyszer

Fogyókúrás gyógyszer

Sokan gondolják azt, hogy egy-két szem gyógykészítmény és már le is adták a plusz kilókat. Sajnos ki kell őket ábrándítani ebből az idillikus képből, mivel kemény munka nélkül nincs tartós és egészséges fogyás. A piacon kapható ugyan pár készítmény, melyről feltételezik, hogy igen hasznosak a súlyvesztés elérésében. Ilyen szer például a szibutramin tartalmú fogyást elősegítő hatóanyagú gyógyszerek, melyekről bebizonyosodott, hogy nem hatásosak, illetve olyan sok és kedvezőtlen mellékhatást váltanak ki, hogy használatukat ez miatt, már Európában betiltották. Ehelyett természetesen piacra dobtak egy másik gyógyhatású készítményt, melyben a hatóanyag, az úgynevezett orlisztát. De mindég ilyen és efféle gyógyszer, hatással van az emberi szervezetre, mégpedig meglehetősen károsan. A tartós használatával megnövekedik a szervezetben a szív- és érrendszeri problémák gyakorisága. A másik le nem tagadható hatásukat, pedig az idegrendszerre mérik. A szibutramin hatásossága abban rejlik, hogy az éhségérző központot az agyban kikapcsolja, mely rövid és hosszútávon is jelentős változást idéz elő az agyban és a szervezet egészében, ami még ennél is érdekesebb lehet, hogy végérvényesen és visszafordíthatatlan következményeket produkál. Ezért tehát alaposan érdemes átgondolni az ilyen és az efféle szerek használatát. Az orlisztát hatása mértékletesebb, nem hat ki a központi idegrendszerre, nincs étvágycsökkentő hatása sem, viszont hatással van a gyomorban a táplálék felszívódására.Ugyan vény nélkül is elérhető már Magyarországon, akkor is érdemes rendszeres mozgás mellett alkalmazni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

  1. Csacskaság, hogy a szibutramin nem hatásos. Több ismerősömnél és nálam is bizony elég jelentős fogyást lehetett elérni vele. Valóban jelentősen megszünteti az éhség-érzetet és ha valaki meg tudja állni, hogy megszokásból nem eszik, sokat tud fogyni elég rövid idő alatt. Én nem tapasztaltam mellékhatásokat, biztosan nem a 16%-ba tartozom :) Végérvényes, hosszútávú, visszafordíthatatlan változásokkal sem kéne fenyegetőzni, ilyenekről sehol nem számoltak be. Egy tabletta átlagosan 16-18 óra alatt kiürül a szervezetből. Ugyan betiltották a szibutramin hatóanyagú gyógyszereket (aminek inkább üzletpolitikai okai lehettek), ahelyett, hogy mondjuk előírták volna a szoros orvosi felügyelet melletti használatát. A vizsgálatok szerint a páciensek kb. 16%-ánál szapora szívműködés, magas vérnyomás jelentkezett. Ezek azért kezelhetőek manapság. Kérdem én, hogy egy túlsúlyos, kövér embernél vajon vannak-e, lehetnek-e ilyen tünetek szibutramin nélkül is…? Fogyással viszont általában jelentősen csökkenhet a magas vérnyomás, szapora szívműködés, csökkennek az ízületi fájdalmak, a nehézlégzés. Én úgy gondolom, hogy szoros orvosi ellenőrzéssel, válogatott esetekben, csökkentett és ésszerűen összeállított kalóriabevitellel, a jól ismert kínos éhségérzet nélkül nagy segítség lehetne a szibutramin.
    Az orlisztátról: kevésbé hatásos, eléggé belenyúl a vékonybél működésébe, ezért a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K)nem szívódnak fel, ezeket masszívan pótolni kell a kúra alatt, ez jelentős költség lehet… Még róla is kiderülhetnek egyéb csintalanságok :)
    Azzal természetesen egyetértek, hogy a rendszeres testmozgás nagyon fontos a fogyókúrában, életmódváltásban.

Hozzászólás