Kezdőlap / Divat-szépség / A hasfal rugalmassága

A hasfal rugalmassága

Normális körülmények között a hasfal rugalmasságnak köszönhetően lesz képes a hasfal szülés vagy jelentős súlyvesztés után ismét teljesen összehúzódni. Sajnos azonban ez nem mindig következik be. Olykor a felesleges bőr és a bőr alatti szövetek annyira petyhüdtek maradhatnak, hogy szabályosan lelógnak. Sokszor piros vagy fehér csíkok is kialakulnak a hasfal bőrében: ezek az úgynevezett terhességi csíkok vagy striák, amelyek meglehetősen zavaró látványt nyújtanak. A legkisebb nehézség az, hogy még a karcsú nő sem hordhat bikinit. Nagyobb baj az, hogy levetkőzve esetleg kifejezetten visszataszítónak érzi magát, és mint minden más deformitásnak, ennek az állapotnak is gyakori következménye a partneri kapcsolatokban mutatkozó zavar. Ezek után szinte elkerülhetetlen a krízisállapotok és a depresszió kialakulása. Egyébként ez az egyik oka annak, amiért a nőorvosok olyan nyomatékosan szokták tanácsolni, hogy terhesség alatt az asszonyok nagyon vigyázzanak arra: tíz kilónál többet ne hízzanak!
A szövetek gyengesége öröklött tulajdonságaink közé tartozik. Az ismertetett következményeket mégis el lehet kerülni, ha gondosan ügyelünk testsúlyunk alakulására. Azt is tudnunk kell, hogy a hasfal ellazulásának a veszélye a terhességek számának megfelelően egyre nő. Nem érdektelen az sem, hogy túlnyomó részben a nagyon vékony asszonyok érintettek, mert a bőr alatti zsírrétegük kifejezetten vékony. Ha több zsír van a hasfalban – tehát jól táplált vagy kövér nőről van szó -, akkor a hasfal nem tud könnyen lazává válni, kivéve akkor, ha valaki – mint már említettük – nagyon hirtelen lefogy.
A petyhüdtté vált hasfalat azonban a plasztikai sebész ismét feszessé tudja tenni. A beavatkozás szakmai elnevezése: dermolipektomia. A kifejezésből következik a műtét lényege: a feleslegessé vált bőr és zsír eltávolítása. Ez a cél többféle módon is megoldható, de a teendőkről való tájékozódáshoz elég az eljárás lényegének a megismerése.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás