Kezdőlap / Divat-szépség / Fülkorrekció műtéti beavatkozással

Fülkorrekció műtéti beavatkozással

A műtét kezdetekor először a fülkagyló belső részét borító bőr jó részét vékony rétegben úgy kell elválasztani az alapjától, hogy erei alig sérüljenek. Ezután lehet az elálló fülért felelős okkal, a fülporccal foglalkozni. A porcot ugyancsak nagyon óvatosan, finoman kell szabaddá tenni, majd több metszéssel új alakot lehet adni neki. Lehetséges az is, hogy a porc új formáját ne a fül belső, hanem a külső oldaláról alakítsuk ki. Ezzel a tulajdonképpeni korrekció már be is fejeződött. A porcot vagy a porchártyát nem szükséges varratokkal ellátni. Elegendő a sebszéleket egy kissé megfeszítve úgy összevarrni, hogy a porc külön rögzítés nélkül, magától is az új helyén maradjon. A kötés elhelyezését is ideszámítva, a két fülön végzett beavatkozás általában nem tart hatvan percnél tovább. Csak ha vérzik a seb, ha fájdalmakról panaszkodik a beteg vagy ha belázasodik, akkor veszik le a fedőkötést a műtét utáni első-második napon. Szabály szerint hosszabb időn át marad fenn a kötés. A varratokat a műtét után 8-10 nappal szokták eltávolítani. Ezután még körülbelül két héten át éjszakára fejkötőt kell hordania a betegnek.
A leggyakoribb kérdés az szokott lenni, hogy látszik-e majd heg a műtét után. A válasz nagyon egyszerű: nem, legalábbis szabad szemmel látható heg nem képződik, mert ma már rendkívül elterjedt a nagyon finom varratok alkalmazásának módszere.
Egészen ritkán fordul elő, hogy a műtét utáni napokban fájdalmak keletkezzenek. A fájdalmak oka vérömleny (haematoma) lehet, amelyet azonnal meg lehet szüntetni; vagy fertőzés, amelynek megoldása szintén nem szokott nehézségekkel járni. Későbbi szövődmények tulajdonképpen csak akkor fordulhatnak elő, ha nem megfelelő gondossággal végzik a beavatkozást. Ezek a komplikációk – ahogy ezt az amerikai sebész, dr. M. Spira mondja – gyakrabban írhatók a sebész, mint az alkalmazott módszer rovására.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply