Kezdőlap / Egészség és fitness / Az egészséges édesítőszerek!

Az egészséges édesítőszerek!

A cukorfogyasztás mindig is egy kényes téma volt. Az egészségtelen édességből sokszorosan többet fogyasztunk, mint amire valójában szükségünk lenne. A legegészségtelenebb a fehér cukor, amit szorosan mögötte követ a barna cukor. Ha szeretnénk elkerülni számos betegséget és az elhízást, érdemes kipróbálni néhány természetesebb és egészségesebb cukorféleséget!
A méz talán az egyik legrégibb cukorforrásunk, nagyon egészséges. Hormonokban, vitaminokban, aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag. Baktériumölő, jótékonyan hat a vérkeringésre és a szívműködésre, a máj és a vese tevékenységét is segíti. Ízesíthetjük vele kávénkat, teánkat és emellett még sokféleképpen használható. Mivel magas kalóriában, mértékkel kell fogyasztani.
A gyümölcscukor (fruktóz) és szőlőcukor (glükóz) is természetes cukrok. A gyümölcscukor lassan bomlik le, aminek következtében nem emeli hirtelen a vércukorszintet, ennek pedig számos előnye van, többek között nem okoz rövid időn belül éhségérzetet. A szőlőcukor nem csak a szőlőben, kukoricában és burgonyában is megtalálható, elsősorban innen nyerik. Nagyon hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ennek pozitív hatása a sporttevékenységeknél figyelhető meg, negatív következménye az, hogy túlzott fogyasztása cukorbetegséget okozhat.
A nádcukor főként bioboltokban kapható, sokan választják ezt fehér cukor helyett. Ez valójában egy finomítatlan élelmiszer, cukornádból készül. Gőzöléssel nyerik ki a cukrot a cukornádból. B-vitaminokat, nyomelemet, melaszt és ásványi anyagokat tartalmaz, fruktóztartalma magas.
A fentebb felsorolt cukorforrások a legelterjedtebbek, de nem az egyetlenek. Érdemes kipróbálni a mesterséges édesítőszereket is, melyek ugyan nem hizlalnak, de csak mesterséges anyagokat tartalmaznak. Sajnos a mai világban nehéz megtalálni a legjobb élelmiszert és édesítőszert, éppen ezért tájékozottnak kell lenni és mindig érdemes elolvasni a boltban, hogy mit is tartalmaz egyik-másik kedvenc élelmiszerünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás