Kezdőlap / Kanári-szigetek / Gran Canaria – a szivárvány sokszínűsége

Gran Canaria – a szivárvány sokszínűsége

Sokszínűség, „őrületes” változatosság várja a turistát, ha a Kanári-szigetek legkedveltebb szigetére, Gran Canariára veszi az irányt. A vulkanikus eredetű sziget – miként az egész szigetcsoport is – több különböző földrész jellegét és klímáját gyűjti egybe: Afrika homokdűnéi, Európa kevésbé vadregényes hegyei és tavai, illetve Amerika mély sziklahasadékai a táj változatosságát adják, míg a havas hegytetők és az alig pár kilométerrel arrébb érezhető, trópusokra jellemző hőmérséklet különbségei az időjárás változatosságának izgalmát nyújtja – mintegy 1.530 négyzetkilométeren.
Nem véletlen tehát, hogy évente mintegy 2 millió turista célpontja a Kanári-szigetek harmadik legnagyobb szigete, Gran Canaria. Az éjszakai élet fellegvára a sziget „fővárosának” tartott Las Palmas: szórakozóhelyek, üzletközpontok, hatalmas és modern épületek várják az érdeklődőket. A sziget másik fő vonzereje a rengeteg strand (majd 160), melyek végeláthatatlan homokos tengerpartjaikkal, illetve az azok mentén található exkluzív hotelekkel, éttermekkel, bárokkal csalogatják a szórakozásra vágyó turistát. Gran Canarián található a vízi sportok kedvelőinek „fellegvára”, Puerto Rico is. Az egyik legkülönlegesebb strand azonban a fent említett Las Palmas szívében található. Talán a legnagyobb vonzereje azonban Maspalomas üdülőkomplexumában rejlik. Aki élménydús nyaralásra vágyik, az nem hagyhatja ki az élményparkot: számos játék, sportolási és szórakozási lehetőség nyújt életre szóló élményt az odalátogatóknak. Itt található Aquasurt, a Kanári-szigetek legnagyobb élményfürdője, továbbá a hatalmas szórakoztató park, a Holiday World. Fittness- és wellnesscenter, golfpálya, illetve teniszpálya várja az aktív pihenést kedvelőit. Azonban – a sokszínűséget bizonyítandó – nem csupán a nyüzsgés és a pezsgés az, ami a szigetre vonzhat bennünket: a nyugalmat kereső nyaraló is megtalálhatja számításait, hiszen csodás kertek, fák, dús növényzet ellensúlyozza a nagyvárosi forgatagot, ha ellátogatunk a Ciudad Jardin-be.
Érdemes tehát ezt a kicsi, de mégis oly nagyszerű, élménydús nyaralással kecsegtető szigetet választani úti célul. Ha még nem jártunk ott, akkor azért, ha pedig már vezetett oda a kalandvágyunk, akkor biztosan visszavágyunk Gran Canariára!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás