Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Gyorsan fogyni –Lé böjt fogyókúra

Gyorsan fogyni –Lé böjt fogyókúra

Igazi fogyás nem várható tőle, tehát leginkább nem önmagában szokták alkalmazni, hanem valamilyen fogyókúra kiegészítéseként. Azért is rendkívül hatásos, mert 1,5-2 kg. Fogyást is eredményezhet, ha betartjuk. Önállóan akkor javasolnám, ha valamilyen alkalom miatt akarjuk magunkra húzni (és nem ráncigálni ) a kedvenc ruhánkat vagy épp strandolni, nyaralni készülünk. Látványban sokat jelent, a hasunk laposabbnak látszik, de persze ez azt is feltételezi, hogy másnap sem zabálunk mértéktelenül. Ugyanakkor nagyon fontos betartani, hogy hetekig nem folytathatjuk, mindössze néhány napig.

Konkrétan, hogy mi is szükséges egy eredményes lé böjt kúrához?
Fontos, hogy két- három óránként igyál három- négy deciliter folyadékot. Lehetőleg 100 %-os gyümölcslevet, hiszen ez ad energiát is. Tipp: az ananász lé a legjobb a zsírégető hatása miatt, míg a szénsavas üdítőknek, ásványvizeknek káros hatásuk van. Felfújnak, tágítják a gyomrot így több és több ételt kívánunk. Ha tehetjük, ezeket hanyagoljuk.
Továbbá kerüld a turmixokat, kakaós, tejes italokat is. Az alkohol fogyasztása tilos (és nem csak a léböjt alatt, de általában a fogyókúrák alatt is).
Én egy bögre zöld teát is szoktam inni egy-egy léböjt alkalmával, a mályva teától viszont érdemes tartózkodni, a hashajtó hatása miatt. Finom és még hasznos is. Emellett ásványvíz fogyasztása mindenképpen hasznos, de a szénsav menteset javasolnám a fennt említett okok miatt. (Egy kis csalás. Ha nagyon megkívánjuk a szilárd táplálékot, érdemes úgy időzíteni a főzést, hogy az nap húsleves legyen. Annak a levéből nyugodtan ehetünk, ez még nem nagy vétek)

Sokunk – köztük én is – hogy egész nap semmit se együnk. Az ő figyelmükbe ajánlom a gyümölcsös fogyókúrát. Legalább ilyen hasznos és betartani is sokkal könnyebb. Következő cikkemben olvashatjátok.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás