Kezdőlap / Testépítés / Hasizomgyakorlatok

Hasizomgyakorlatok

A hasizom az izmok közül az, mely a legnehezebben fejlődik. Ahhoz, hogy valamit elérjünk nagyon sok ismétlést kell végeznünk, akár több százat is.Ha valaki vállalja a gyakorlatokkal együtt levő monotonitást illetve a hasizomgyakorlatok elvégzése során fellépő fájdalmat, az a következő gyakorlatokat végezheti el:

Ez a gyakorlat a felső hasizmokat dolgozza meg. Feküdjünk hanyatt,a lábunkat egy padra vagy egy székre feltéve. A karunkat keresztben a mellünkre rakjuk, vagy a kezünket a fejünk mögött összekulcsolhatjuk, minél kényelmesebben helyezkedjünk el. Lassan hajlítsuk a vállunkat a térdünk felé, annyira, hogy a lapocka körülbelül 5 cm-re eltávolodjon a padlótól. Ezt az állapotot tartsuk ki egy másodpercig, majd szép lassan ereszkedjünk vissza a kiinduló helyzetbe és ismételjünk. Amikor a hasprést csináljuk, a jobb összehúzódás érdekében a hátunk alsó részét szorítsuk a padlóra, így jóval erősebben tudjuk megdolgoztatni a hasizmot.

Másik, jó hatékonysággal végezhető gyakorlat a következő:

Ennél a gyakorlatnál szükség van egy hasizompadra, melyen negatív irányba helyezkedjünk el, vagyis a fejünk lefele helyezkedik el . Akasszuk be a lábunkat a felső részen található párna alá. Hajlítsuk be a lábunkat körülbelül 30 foknyira, és tartsuk így a sorozat alatt, hogy elkerüljük a hátunk alsó részén esetleg fellépő ártalmas húzódást. Kezünket tegyük a tarkónkra és maradjon is ott a gyakorlat alatt.

A kiinduló helyzetből végezzünk felülést, a félútnál forgassuk el a testünket az egyik irányba, majd a bal vagy a jobb könyökünkkel érintsük meg az ellentétes térdet. Ereszkedjünk vissza a kiinduló helyzetbe, majd ismételjük meg a gyakorlatot az ellenkező irányba történő elhajlással. A gyakorlatot lassan hajtsuk végre, mert ellenkező esetben megsérülhetünk. Az ismétlésszám függ az edzettségünk állapotától, mert a 10-20 ismétléstől akár a 100-ig is tarthat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply