Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hatékony fogyókúra

Hatékony fogyókúra

A gyorsfogyás, a nők karcsú dereka, valamint a férfiak atlétás testfelépítése, mint egy trenddé vált a mai világban, ezért különböző eszközökkel és módszerekkel, de mindenki egyre törekszik: visszanyerni azt a versenysúlyt, ami egykoriban az Övé volt és ezért mindent megtesznek, de nem mindegy, hogy és miként kezdenek hozzá. Fogyókúra, diéta, az étkezés megtervezése? Az újságok különböző tippjei a fogyókúra mikéntjére, igen, ezek rendelkezésre állnak. Azzal azonban mindenki tisztában van, hogy ahány ember, annyi szervezet, tehát mindenkinél mást és mást takar a hatékony módszer, bár felsorolásképpen íme néhány ízelítő. Sokan a legjobb lehetőségnek a diétát tartják, ide soroljuk többek között a vércsoport diétát, melynek titkát és hatékonyságát a vércsoport szerinti táplálkozásban látják, akiket bővebben érdekel ez a lehetőség a világhálón számos táblázat és példa mutatja a megfelelő táplálkozást vércsoportok szerinti bontásban. Ugyanilyen hatékonynak tartják például az almaecet fogyókúrát, mely egyfelől fogyasztó hatású, másfelől pedig méregtelenít, a felesleges salakanyagot felszabadítja az ember szervezetében, ezzel is megszabadítva az embert a felesleges zsír lerakódásoktól.
A fogyókúra másik alternatív eszköze a méregtelenítés, amit más néven otthoni tisztítókúrának is neveznek. Ez azért tölt be fontos szerepet a fogyókúrában, mert ez képezi az első lépést a hatékony fogyás felé vezető úton. A méregtelenítő tea fogyasztása, kiegészítve valami egyéb készítménnyel, dupla hatást fejt ki, mivel a testben található szabad gyököket megköti, ezáltal is meggátolva a rákos sejtek burjánzását, tisztítja a májat és méregteleníti.
A következő szempont a hatékony fogyókúra szempontjából, amikor a fogyni kívánt személy meggyorsítja az anyagcserét, gyorsabban égeti a kalóriát, más lesz a napi kalóriaszükséglet. A koplalást a szakemberek, tehát orvosok és dietetikusok egyáltalán nem javasolják, mivel az anyagcsere ebben az esetben teljesen lelassul és ezáltal alakul ki a nők örök ellensége, a
narancsbőr.
Azonban az emberek életében az egyik leghatékonyabb és legjobban bevált módszer a rendszeres testmozgás, a sport, valamint az egészséges táplálkozás – és életmód. Ha egészséges életet élünk, az ételeket megválogatjuk, akkor lassítjuk szervezetünkben az öregedést folyamatát, az antioxidánsok termelődését.

A hatékony fogyókúra egyik legfontosabb alapja abban rejlik, hogy ismerjük és szeressük testünket, lelkünket, legyen bennünk életszeretet és élni akarás, mint mindennek, ennek is itt kezdődik a nyitja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás