Kezdőlap / Társadalom / Házasság / Házasságon belüli prostitúció

Házasságon belüli prostitúció

A polgári házasságban a nők szüzen mentek férjhez. Tapasztalatlanságuk miatt az első együttlét után a legtöbb nő “megutálta” a férfi nemet. Ez vezethetett oda, hogy a nők csak akkor voltak hajlandók lefeküdni párjukkal, ha valamit kaptak cserébe. Az effajta házaséletnek határozottan prostitúciójellege van, éspedig több okból. Az egyik – és a legnyilvánvalóbb, mondhatni legközönségesebb – ok, hogy a tipikus polgári házasság nem szerelmi, hanem érdekházasság. A férfi a házassági szerződéssel mintegy megveszi a nőt (akinek szüzessége a biztosíték, hogy „friss árut” kapott), s a továbbiakban a szerződés szerint nem aktusonként fizeti, mint egy utcalányt, hanem „átalánydíjjal”: a háztartási pénznek nevezett havi összegekkel, természetbeni ellátással.
Ugyanez a szemlélet érvényesül akkor is, ha a házasság szerelemmel – vagy annak illúziójával kezdődött. A tulajdonosi szemlélet ugyanis eleve ellentétes és összeegyeztethetetlen az igazi szerelemmel, s ezért előbb-utóbb kiábránduláshoz, elhidegüléshez vezet. A nemi élet ezzel párhuzamosan fárasztó kötelességgé válik vagy elszürkül. A polgári házasságra a szerelem gyors ellobbanása jellemző; a szerelem „fénykora” rendszerint még a házasságkötés és a nemi élet megkezdése – előtt lezajlik. Már gyakran a„mézeshetekre” is kiterjed, ez a rövid szerelmi periódus mégis ritkán elegendő ahhoz, hogy a nőbe kezdettől belenevelt frigiditást feloldja. A hagyományos szemléletű polgári feleség nem élvezi a nemi életet, ami ismét a prostituálthoz teszi hasonlóvá. A különbség legfeljebb az, hogy nem kell (vagy nem tudja) „megjátszani magát”, mint az igazi prostituáltak.
De maga a férj is elvárja, hogy felesége gátlásos és tapasztalatlan legyen szexuális dolgokban, mert azt hiszi, hogy így biztosabb lehet a hűségében. A hagyományos nőiesség egyik fő kelléke a szemérmesség, s a polgári férj szeret büszkélkedni azzal, hogy az ő felesége az erény mintaképe. Egy szemérmes, gátlásos, frigid feleség azonban az ágyban nem túlságosan mulattató, ezért a férjben előbb-utóbb feltámad a vágy, hogy valami kellemesebb szexuális élményben is legyen része. A felesége „tanítgatásához”, gátlásainak feloldásához nemcsak türelme nincs, de ezt veszélyesnek is érezné; jobb, ha a feleség szexuálisan igénytelen és gátolt marad. Inkább prostituálthoz fordul, vagy titkos viszonyt kezdeményez.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyünk nyitottak gyermekeink felnőtté válására

A legtöbb szülő sajnos értetlenül szemléli gyermekei gondjait. Főleg a bizalmas, bensőséges kapcsolat hiánya miatt, …

Hozzászólás