Kezdőlap / Homeopátia / Hit vagy tudomány?

Hit vagy tudomány?

Sokféle megközelítés létezik a homeopátiáról magáról mind a vallás és hit, illetve a tudomány szilárd világában. Hogy jön ide a vallás? Nos ez a kérdés gondolom sokunkban felmerült, pedig eléggé egyszerű a magyarázat. Mi energiákról beszélünk ez esetben: pozitív és negatív energiákról, csakrákról, energiapontokról, energiaközpontokról, melyek lehet, hogy igazak, de egyben veszélyesek is lehetnek, hiszen Isten ellen való (tartja a keresztény vallás) minden olyan földön túli cselekmény, mely beleavatkozik egy általunk aligha ismert világba. Katolikus papokkal beszélgettem, s úgy tartják, hogy a homeopátiás kezelések, gyógyszerek, készítmények mindegyike egyfajta segítségkérése az ismeretlen univerzumtól, a lényeg, hogy semmi esetre sem Istentől. Ami pedig nem Istentől való, hanem mástól, az a gonosztól való segítségkérést jelenti, ebben az esetben a megnevezett segítségnyújtó a Sátán.
Viszont egyáltalán nem csak teológiai úton lehet megközelíteni, ott van a tudomány is, mely azt mondja a homeopátiáról, hogy az agy előidézett, hiszékenységből fakadó végterméke. Ha mi elhisszük, hogy egy kis fehér bogyó csillapítani fogja a fájdalmunkat, akkor előbb-utóbb a fájdalmunk csillapodik is.
Nem tudhatjuk biztosan, hogy melyik szemlélet igaz, de egy biztos, mindig legyünk óvatosak, bármit is mondanak nekünk! Kétszer is gondoljuk át, hogy mi mire való és mi minek lesz a következménye, mi mit idézhet elő, stb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Homeopátia véleményei.

A homeopátia a mai orvostudományi ágazat egyik legjobban feljövő ágazata. A jelentése leegyszerűsítve olyan gyógyszerekkel …

Hozzászólás