Kezdőlap / Egészség és fitness / Pszichológia / Hogyan teljesítsük helyesen gyermekeink igényeit?

Hogyan teljesítsük helyesen gyermekeink igényeit?

A fejlődést nem lehet kapcsolótáblaként értelmezni, ahol megnyomunk egy gombot és ismert választ kapunk. Az emberi fejlődés mindig meghatározott környezetben megy végbe, nem előre meghatározható, nem halad mindig egyenes irányban és nem szabályozható nyomógombokkal.
Hogyan fejlődhet jól az ember? A legmegfelelőbb fejlődés alapfeltétele a gyermekek esetében a nyugodt, békés környezet és a gyermekhez mért igényesség, azaz elegendő érdeklődés és követelmény. Ha ezek hiányoznak, akkor a gyermek nem fejlődik adottságainak megfelelően. Természetesen nem egyszerű dolog megállapítani, hogy melyik a gyermeknek megfelelő, optimális környezet és mik a vele szemben támasztható követelmények. Alapelv, hogy minden gyermek szükségletei és igényei teljesüljenek, érvényes ez a jó, a közepes és a gyengébb adottságúakra. A későbbiekben még foglalkozunk azzal, hogy miképpen lehet ezt megvalósítani.
Az emberi fejlődés alapfolyamataiba való betekintés módot ad arra, hogy jobban megértsük a rendkívül tehetséges gyermekek fejlődését is. Vajon ők is függenek-e a helyes ösztönzéstől és a velük szemben támasztott igényektől valóban olyan mások-e, mint a többi gyerek. Több figyelmet követelnek-e környezetüktől. Nem lehetséges, hogy megszokott gondolkodásunkkal, észrevételeinkkel és pedagógiai gyakorlatunkkal a gyermekek különleges szükségleteire kielégítő megoldást találjunk. Könyvünk segíteni kíván abban, hogy a rendkívül tehetséges gyermekek és nevelőik megtanulják egymást jobban megérteni és ily módon kapcsolatuk gyarapodást és örömet jelentsen mindenki számára.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hipnózis

Egészen pontos meghatározását még mindig nem ismerik, pedig a jelenséget magát viszont igen jól. Az …

Hozzászólás