Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Intenzív fogyókúra

Intenzív fogyókúra

Az intenzív fogyókúrát béltakarító diétának is szokás nevezni, mivel ennek lényege nem más, mint a szervezetben fölöslegesen helyet foglaló salakanyagok eltakarítása. A fogyásnak a legtöbb esetben ez a kiinduló pontja, hogy a bélrendszert „gazdagon” kitakarítsuk, megszabadítva a felesleges lerakódásoktól. Ha ez megtörtént, akkor beszélhetünk arról, hogy a fogyás valóban útnak indult. A tartós súlycsökkentés egyik alapfeltétele, hogy a már korábban elfogyasztott zsiradékok, a bőséges liszt- és cukorfogyasztás mérséklése, valamint ha lehetséges, teljes elhagyása. Ugyanis a súlynövekedés mellett tapasztalható még puffadás és fáradékonyság, mely nemcsak szervezetünkre van káros hatással, de mindennapi életvitelünket is kedvezőtlenül befolyásolja. Ezek az élelmiszerek ugyanis alig tartalmaznak olyan tápanyagokat, melyekre szervezetünknek valóban szüksége van, de sajnos a bélcsatorna működésében és tartalmában ezek nyomokat hagynak, hiszen a káros anyagok folytonosan rakódnak egymásra.
Az illető a fogyókúra előtt minél nehezebb ételeket eszik, annál nehezebb megfelelően lebontani ezt az enzimeknek, így a szervezet védekező mechanizmusa ezeket zsírsejtekbe burkolja, vagy éppen egy bevonatot képe a bélfalon. Ennek következménye az, hogy a
Végezetül a béltisztító diéták a következők, melyek az intenzív diéta alappillérei is: vízhajtó, banán, grépfrút, zöldségkúra, valamint az immunerősítő módszer, mely egyszer fogyaszt, véd és regenerál.
Ha véghezviszünk egy ilyen intenzív nagytakarítást, a következő lépés az, hogy lédús, természetes savakat tartalmazó ételeket fogyasszunk.
A fenti szempontokat figyelembe véve azt hiszem ki lehet jelenteni, hogy a gyors és hatásos fogyókúra nemcsak álom, hanem nagyon is elérhető cél, mely testünket kordában tartja, lelkünknek magabiztosságot kölcsönöz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás