Kezdőlap / Szabadidő és sport / Vízi sportok / Irány a víz alá!

Irány a víz alá!

Sok embert foglalkoztat, hogy mi is rejlik a vizek mélyén. Legegyszerűbb módja a vízfelszín alatti világ felderítésének egy alap nyílt vízi búvártanfolyam elvégzése. Igaz sokan szabad tüdős merüléssel is megpróbálkoznak pár alap felszereléssel meghódítani a rejtélyek világát, bár közel s távol nem tudják úgy felfedezni a mélység izgalmait..

A kezdő nyílt vízi búvár tanfolyam elvégzése után a volt tanulók tapasztalt vezető kíséretével maximum 18 méter mélységig merülhetnek az általuk kiválasztott területen, ahol található búvárbázis. Ezek a bázisok biztosítanak nappali, éjszakai és roncs merüléseket is az érdeklődők hangulatához igazodva.

Igaz a búvárok eszközeinek nagy része nem olcsó, a kezdőknek inkább azt javasolják béreljenek az első merülések alkalmával. A későbbiek folyamán ez is segíthet a megfelelő merülő felszerelések kiválasztásában, összeállításában. A hazai vizek is változatos élővilággal rendelkeznek, melyek vonzhatják a vállalkozó kedvű kezdőket. Persze mint mindenhol, ennél a sportnál is a biztonság az első, így mindig legyen olyan a merülő csapatban, aki szakképzet vezető.

Azoknak akiknek az úszástudásuk megfelelő, és a vízbiztonságuk is megvan, illetve szeretnék részletesebben tanulmányozni az édes valamint a sőt vizek élővilágát, nekik elengedhetetlen, hogy az ehhez szükséges alap ismereteket el ne sajátítsák. Mint minden sportnál, úgy a búvárkodásnál is lehet tovább fejlődni, újabb tanfolyamokat végezni, és szakosodni a különböző érdeklődési területek irányába.

Viszont ami a legfontosabb, midig tartsák szem előtt a víz felszín alá merészkedők, hogy az ember ezen a területen csak vendégnek számít, így fontos, hogy vendégeskedésük alatt próbálják megőrizni az élővilág eredeti állapotát. Ezt minden nyílt vízi búvár elfogadja.

Leave a Reply